SPEKTAKL NA "ENFILDU": Liverpul sanja titulu, Čelsi bi da uključi u borbu za istu

V.M.

20. 10. 2024. u 10:10

U apsolutnom derbiju osmog kola Premijer lige fudbaleri Liverpula će ugostiti Čelsi na čuvenom "Enfildu" od 17 časova i 30 minuta.

FOTO: Tanjug/AP

Iako su mnogi mislili da će odlazak Jirgena Klopa sa klupe Liverpula znatno oslabiti engleskog giganta, to na startu sezone nije slučaj, njegovo mesto preuzeo je Arne Slot koji dokazuje da se radi o sjajnom treneru i "redsi" beleže veoma dobre rezultate.

Nakon sedam odigranih kola prvi su na tabeli Premijer lige sa 18 osvojenih bodova, a veoma uspešno su započeli i Ligu šampiona jer su u prva dva kola ostvarili rutinske pobede nad italijanskim rivalima, prvo su bili bolji od Milana na "San siru" (3:1), a tom je usledila odlična partija na "Enfildu" protiv Bolonje (2:0).

Arne Slot je odlično naštelovao ekipu i pored toga što preko leta Liverpul nije doveo ozbiljnija pojačanja, za sada se njegovo dovođenje pokazalo kao pun pogodak i u klubu se nadaju da će nastaviti sa sjajnim igrama koje su pokazali pre reprezentativne pauze.

"Redsi" se nalaze u seriji od šest vezanih pobeda u svim takmičenjima, ali najteži zadatak do sada imaće danas jer im na noge dolazi odlična ekipa Čelsija.

Gosti su preko leta takođe napravili rokadu na klupi što je iznenadilo mnoge jer je Poketinov Čelsi imao odličan kraj sezone, međutim sada su svi zaboravili na Argentinca jer ekipa igra veoma dobro pod palicom Enca Mareske.

Italijan je pronašao pravu ulogu svim skupocenim pojačanjima, konačno Kajsedo i Fernandez pokazuju zašto su plaćeni po više od 100 miliona evra, a naravno "ključevi" ekipe predati su supertalentovanom Kolu Palmeru.

Sjajni prednji vezista je već sada među najboljim igračima u Premijer ligi, a ukoliko ovako nastavi smeši mu se osvajanje "zlatne lopte" u jednom trenutku karijere.

U uvodnih sedam kola sjajni engleski reprezentativac je postigao šest golova i podelio pet asistencija, što dovoljno govori o njegovim nastupima i glavni je razlog za to što je Čelsi reprezentativnu pauzu dočekao na četvrtom mestu.

"Plavci" su napadački veoma potentna ekipa, postigli su čak 16 golova do sada i moraće da imaju novo napadački jako izdanje ukoliko misle da odnesu nešto sa "Enfilda".

Očekujemo veoma zanimljiv meč između ovih timova koji vole da kontrolišu igru i nameću svoj stil igre, verujemo da će biti gol šansi i očekujemo da oba tima zatresu mrežu, a za hrabrije bi predložili podelu bodova jer je kvota na "iks" veoma primamljiva.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 4,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više