KO DRUGI NEGO VLAHOVIĆ? Srpski napadač jedina nada Juventusa u velikom derbiju kola usled povreda veoma bitnih igrača "bjankonera"

V.M.

19. 10. 2024. u 12:05

APSOLUTNI derbi osmog kola Serije A igra se na "Alijanc stadionu" od 20.45 kada će u obračunu bivših šampiona Juvenuts doečkati Lacio.

FOTO: Tanjug/AP

Četa Tijaga Mote je pred reprezentativnu pauzu propustila veliku šansu da se učvrsti u gornjem domu tabele, vodila je s 1:0 protiv Kaljarija i delovalo je da će doći do tri boda, međutim u završnici je sa bele tačke primila prvi gol u Seriji A ove sezone i tako ostala bez čitavog plena.

Od kada ih je talentovani menadžer preuzeo, "bjankoneri" su nastavili sa tvrdim fudbalo, defanzivno su odlični, dok se u napadu oslanjaju na našeg Dušana Vlahovića koji je među najboljim strelcima lige sa pet postignutih pogodaka.

Vlahović je protiv Kaljarija zatreso mrežu i tako nastavio odličnu golgetersku formu, međutim promašio je veliku šansu pri rezultatu 1:0 i sigurno je ljut na sebe zbog toga jer je mogao rešiti meč u korist svog tima.

Srpski centarfor sada verovatno jedva čeka da to "ispravi" odličnom partijom protiv Lacija, a samopouzdanje mu daje činjenica da je prošle sezone protiv "nebeskoplavih" na "Alijanc stadionu" dao dva prelepa gola u pobedi Juventusa (3:1).

"Stara dami" bi tri boda baš dobro došla jer toliko i zaostaju za vodećim Napolijem, a usput bi "sputali" i Lacijale koji imaju isti osvojen broj bodova kao "bjankoneri" i četvrti su na tabeli samo zbog lošije gol-razlike od njega.

Gosti su slabo započeli sezonu, tražili su formu u prvih par kola i Marko Baroni je pronašao dobitnu kombinaciju krajem septembra jer su od tada "nebeskoplavi" vezali četiri pobede u svim takmičenjima.

U ligi su bili bolji od neugodnih rivala Torina i Empolija, dok su u Ligi Evrope savladali Dinamo Kijev i Nicu, a vredi napomenuti i to da su u proseku davali tačno tri gola na tim mečevima.

Ono što im ne ide na ruku je to da kada se sastanu Lacio i Juve pobeđuju domaći timovi i to je bio slučaj na čak poslednjih sedam mečeva ovih timova!

Izostanci mogu odigrati bitnu ulogu na današnjem meču, domaćini su bez Bremera, Konseisaa, Kopmajnersa, Gonzaleza, Mekenija i Milika, dok kod gostiju meč sigurno jedino propušta Lacari.

Lacio je napadački veoma raspoložen, a Juventus na svom raspolaganju ima Vlahovića, očekujemo dosta zanimljiv meč koji je težak za prognozu, ali mi verujemo da će oba tima pronaći put do mreže.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,10)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više