LONDONSKI DERBI: Pobeda bi mogla da "pokrene" za sada razočaravajuće sezone "pevaca" i "čekićara"

V.M.

19. 10. 2024. u 09:55

PRVA utakmica osmog kola Premijer lige biće londonski derbi između Totenhema i Vest hema koji se od 13.30 sastaju na "Totenhem hotspur stadionu".

Foto: Profimedia

Trener Totenhema, Angelos Postekoglu je na sebe navukao dosta pritiska izjavivši početkom sezone da uvek osvaja trofeje u svojoj drugoj sezoni na čelu kluba jer "pevci" čekaju na trofej punih 16 godina.

Rezultati u prvnestvu nikako ne opravdavaju tu izjavu, domaćin ima najgor startu u ligi u poslednjih 16 godina i u uvodnih sedam mečeva je osvojio samo deset bodova.

Doduše, Totenhem je dosta dobro izgledao na terenu, stvarao je šanse, uglavnom bio taj koji inicira tempo utakmica i kontrolisao posed, međutim neobjašnjivi padovi koncentracije i "padovi" u igri su bili prečesti i to je koštalo mnogo bodova.

Najbolji primer toga videli smo pre same reprezentativne pauze kada su "pevci" počistili Brajton u prvom poluvremenu i vodili s 2:0 na "Ameksu", međutim u drugom delu igre kao da su pomislili da je meč gotov, primili su tri gola i na kraju su pognute glave napustili jug Engleske.

Pobeda im je preko potrebna da bi vratili samopouzdanje i tražiće je protiv Vest hema koji je u prošlosti bio dosta neugoddan protivnik i na dve meča protiv njega od kada je Postekoglu preuzeo klub viđen je remi, kao i trijumf "čekićara".

Što se tiče gostiju, ni njima sezone ne ide kao što su očekivali, potrošili su veliki novac preko leta i doveli nekoliko kvalitetnih igrača, međutim trener Lopetegi ne uspeva da pronađe dobitnu kombinaciju, često rotira, ali rezultati izostaju i njegovi izabranici zauzimaju razočaravajuće 12. mesto na tabeli sa osam osvojenih bodova.

Ta pozicija je bila još gora do prošlog kola u kojem je Vest hem odigrao svoj najbolji meč savladavši Ipsvič s 4:1 što mu je podiglo atmosferu u klubu pred ovaj londonski derbi za koji su se pripremali tokom čitave reprezentativne pauze.

Danas bi prednost dali Totenhemu koji igra dosta dobro kod kuće, biće silno motivisan da se iskupi pred svojim navijačima za rezultat protiv Brajtona, ali Vest hem će ga sigurno ugroziti u više navrata preko svojih brzih krila Bovena i Kudusa, tako da uz "fiks" na "pevce" dodajemo i GG.

NAŠ TIP: 1&GG (kvota 2,30)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više