TRI POBEDE DO NOVE TITULE: "Crveni orlovi" nemaju pravo na grešku!

V.M.

18. 10. 2024. u 09:50

SVOJ pohod ka odbrani titule Šangaj port od 14 časova nastavlja na gostovanju Čanduu.

Foto: Profimedia

Kinesko prvenstvo ove sezone ima jednu od najzanimljivijih borbi za titulu na svetu, do kraja su ostala samo tri kola, a kao što je slučaj tokom čitave godine glavnu reč u Superligi vode šangajski rivali Port i Šenhua. Port je za nijansu bolji sa 72 osvojena boda, samo dva više od Šenhue i jasno je da ćemo imati neverovatno zanimljivu završnicu ove sjajne borbe za titulu.

Međutim, Šenhua ima bolji međusobni skor od Porta, tako da "crveni orlovi" nemaju pravo na grešku do samog kraja i jedino će im tri pobede automatski doneti titulu, dok bi u slučaju kiksa sve u svojim rukama imao njihov gradski rival.

Ono što nosi Port ove sezone je njegov siloviti napad koji je daleko najefikasniji u ligi sa 89 postignutih golova, a predvodi ga najbolji pojedinac Superlige, sjajni Vu Lei koji je čak 31 put tresao mrežu rivala koji će danas propustiti meč zbog povrede.

Gosti će se na njega osloniti i danas protiv Čandua koji je trenutno treći na tabeli i verovatno će tu ostati jer mu drugoplasirana Šenhua previše beži, dok četvrtoplasirani Guan zaostaje šest bodova za njim.

Domaćin se nalazi u promenljivoj formi, osvojio je osam bodova na poslednjih pet utakmica, tako da nije baš u dobroj formi pred današnji susret.

Pored Čendua, Port do kraja igra sa Cangdžuom i Tjencinom, ekipama koje bi trebalo rutinski da pobedi i osvoji titulu, što mi mislimo da će i učiniti.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više