KAKVE VESTI ZA ALEKSANDRA MITROVIĆA: Večeras se na teren vraća Nejmar i spreman je da "pakuje" golove srpskom centarforu

V.M.

21. 10. 2024. u 07:20

NAKON godinu dana pauze legendarni Nejmar će ponovo obući dres Al Hilala koji od 18 časova gostuje Al Ainu u utakmici trećeg kola grupne faze azijske Lige šampiona.

Foto: EPA-EFE/STRINGER

"Plavi talas" je ove sezone nezaustavljiv i teško da će iko sprečiti izabranike Žorža Žezusa da odbrane duplu krunu u Saudijskoj Arabiji, a malo je verovatno da će iko uspeti i da ih pobedi ako Aleksandar Mitrović nastavi da teroriše golmane kao do sada.

Osim toga, za razliku od prošle sezone, čini se da je ekipa ove godine na dobrom putu da osvoji i azijsku Ligu šampiona, gde je prošle sezone zaustavljena u polufinalu od potonjeg osvajača i današnjeg rivala Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pored sjajnih nastupa ekipe, jedan od glavnih razloga za to je povratak Nejmara na teren. Jedan od najboljih igrača svih vremena je prošle sezone pojačao Al Hilal, ali je odmah doživeo tešku povredu i večeras ćemo ga po prvi put nakon godinu dana videti na terenu.

Klub je najavio da je Brazilac spreman da zaigra, trenirao je sa ekipom za vreme reprezentativne pauze i jedino pitanje je da li će zaigrati od prvog minuta ili ući sa klupe (što je verovatno realnija opcija).

Njegov povratak raduje i najboljeg igrača Al Hilala, našeg nezaustavljivog Aleksandra Mitrovića. On je ove sezone u dresu "plavog talasa" odigrao 12 mečeva i postigao čak 14 golova, a pride je podelio dve asistencije i predstavlja strah i trepet za sve rivala slavnog saudijskog kluba.

U kakvoj je Mitrogol formi mogli smo videti za vreme reprezentativne pauze kada je volšebnim pogotkom sa ivice kaznenog prostora matirao Kobela na meču Srbije i Švajcarske, potvrdivši vredan trijumf "orlova" na tom susretu (2:0).

Danas bi i želja za osvetom mogla da "potpali" Al Hilal jer igraju protiv Al Aina, kao što smo već rekli ekipa koja ih eliminisala iz azijske Lige šampiona prošle sezone.

Bukmejkeri favorizuju goste, što i ne čudi s obzirom na to da domaćin nije dobro otvorio sezonu, osvojio je samo sedam bodova na uvodna četiri kola u prvenstvu, dok je Ligu šampiona započeo remijem sa Al Sadom i porazom od Al Garafe.

Kada je Al Ain izbacio Al Hilal, Mitrović je bio rovit i nije igrao veći deo tog dvomeča, to danas nije slučaj, a i na teren se vraća Nejmar, tako da dvojka ne bi trebala da se dovodi u pitanje na "Tahnun Bin Muhamed stadionu".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više