"PARNI VALJAK" HVATA ZALET: Miloševićev Partizan juri treću uzastopnu pobedu na jugu Srbije

V.M.

21. 10. 2024. u 07:35

ZAVESU na 12. kolo Superlige Srbije "spustiće" Novi Pazar i Partizan koji se sastaju na jugu Srbije od 16 časova.

FOTO: M. Vukadinović

Od dolaska Save Miloševića na klupu, Partizan je zaigrao dosta bolje nego što je bio slučaj pod Stanojevićem i čuveni centarfor "parnog valjka" je svoj drugi mandat na klupi "crno-belih" započeo sa dve pobede.

Gosti su prvo bili bolji od Mladosti iz Lučana (3:1), iako taj meč nije vodio Milošević već asistent Branko Vukašinović, dok je pred reprezentativnu pauzu ostvaren i trijumf nad Tekstilcem iz Odžaka od 4:1.

Za vreme prvog mandata Miloševića, Partizan je bio poznat po napadačkoj igri, postizanju velikog broja golova i deluje da će to ponovo biti slučaj jer su čak sedam puta tresli mrežu na pomenuta dva duela.

Te pobede su malo konsolidovale situaciju u redovima "crno-belih" koji ne pamte ovako loš početak sezone, drugu godinu zaredom ostali su bez Evrope izgubivši pet od šest kvalifikacionih utakmica, a u prvenstvu je posebno loša situacija jer su šesti na tabeli sa velikih 14 bodova zaostatka u odnosu na večitog rivala Crvenu zvezdu, koja je doduše odigrala dva meča više od njih.

Teško da će Partizan moći da se umeša u borbu za titulu, ali do trofeja koji dugo čeka mogao bi u Kupu Srbije, sredinom prošle nedelje saznao je da će igrati protiv novosadske Mladosti u šesnaestini finala 30. oktobra na "GAT areni".

Sa druge strane, Novi Pazar nema konstantnosti u igri, napravio je velike promene u sastavu preko leta i treba mu vremena da se uigra, što se vidi po rezultatima ekipe sa juga Srbije.

Domaćini su do sada ostvarili četiri pobede, ali su takođe doživeli pet poraza uz dva remija i zauzimaju razočaravajuće 11. mesto na tabeli pošto je cilj ove ekipe plasman u plej-of u koji ide prvih osam timova.

Glavni motor ekipe je Adem Ljajić čija je karijera na zalasku i došao je u svoj rodni grad, a majstorijama na terenu pokazuje da još nije za staro gvožđe.

Postigao je četiri gola do sada i podelio šest asistencija, a uoči meča Savo Milošević je izjavio da je Adem Ljajić najbolji fudbaler u Superligi Srbije, što dovoljno govori o igrama nekadašnjeg asa Fiorentine, Rome, Intera, Partizana...

Ipak, i pored njegovih nastupa domaćini se muče, dok se "crno-beli" polako dižu i očekujemo da nastave pobedničku seriju na "Gradskom stadionu" u Novom Pazaru.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više