NADOMAK ISTORIJE: Inter bi večeras na "Olimpiku" mogao uraditi ono što niko nikada nije

V.M.

20. 10. 2024. u 07:30

VELIKI derbi osmog kola Serije A igra se u prestonici gde će pred krcatim tribinama "Olimpika" koplja ukrstiti Roma i Inter (20.45).

FOTO: Tanjug/AP

Nakon promenljivih igara na startu sezone i najgoreg početka kampanje od kada ga je preuzeo Simone Inzagi, Inter je uhvatio zalet i pred reprezentativnu pauzu vezao tri pobede u svim takmičenjima.

"Neroazuri" su redom bili bolji od Udinezea, Crvene zvezde i Torina, tako da se nalaze u odličnom ritmu pred današnji derbi i puni samopouzdanja dolaze u prestonicu.

Ono će im biti preko potrebno jer uprskos činjenici da ne znaju za poraz na poslednja četiri gostovanja, trostruki prvaci Evrope su samo jedanput slavili na tim mečevima, a takođe danas će imati priliku da ispišu istoriju italijanskog fudbala i ukoliko postignu bar dva gola ovom meču postaće prva ekipa koja je protiv jednog protivnika 300+ puta tresla mrežu na mečevima Serije A.

Za to će im biti potrebno novo dobro izdanje napadača Markusa Tirama koji je najbolji strelac lige sa sedam postignutih golova i treći je igrač u istoriji Intera koji je u prvih sedam kolo postigao bar toliko golova od kada se za pobedu dobijaju tri boda (to su učinili još njegov partner Lautaro Martinez i legendarni Kristijan "Bobo" Vijeri).

Ipak, zadatak neće biti lak jer idu na noge Romi koja je takođe u usponu forme. "Vučica" je slabo otvorila prvenstvo i bilo je evidentno još krajem prošle sezone, a pogotovo početkom ove da Danijele de Rosi ne poseduje trenerske kvalitete potrebne da vodi ekipu kao što je rimski velikan.

Nakon remija sa Kaljarijem (1:1) čuveni fudabler Rome je smenjen i zamenio ga je iskusni Ivan Jurić koji je potpisao ugovor do kraja godine i momentalno je "podigao" ekipu.

Na tri utakmice u ligi "đalorosi" su sakupili sedam bodova pobedivši Udineze, odnosno Veneciju uz remi sa Moncom i polako su počeli uspon na tabeli iz donjeg doma u kojem su bili pre dolaska hrvatskog stručnjaka.

Roma je trenutno deveta na tabeli, ali ima samo četiri boda manje od drugoplasiranog Intera, to jest šest u odnosu na vodeći Napoli, tako da bi je pobeda u večerašnjem derbiju vratila u sam vrh.

Ono što je problem za Romu je to da u poslednje vreme igra dosta slabo protiv Intera, samo ga je jednom savladala na poslednjih pet međusobnih duela, dok su u tom periodu "neroazuri" slavili čak četiri puta uključujući dve pobede na isto toliko mečeva na "Olimpiku".

Što se tiče izostanaka, dobra vest i za jedne i druge je to da mogu da računaju na svoje glavne igrače i na terenu će i pored manjih problema sa povredama biti Dovbik, Dibala i Barela.

Jedini koji će sigurno propustiti meč sa jedne strane su El Šaravi, Humels i Salemakers, odnosno Bjukenan sa druge.

Verujemo da će Inter kontrolisati dešavanja na ovom meču, očekujemo da stvori veliki broj šansi i tipujemo da će dati 2-3 gola na "Olimpiku".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: G 2-3 (kvota 2,10)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više