GOSTOVANJE NA "MOLINJUU" JE UMELO DA BUDE KOBNO PO SITI: Gvardiola ne sme dozvoliti novo "prosipanje" bodova

V.M.

20. 10. 2024. u 08:00

PRVU utakmicu nedljnog programa Premijer lige odigraće Vulverhempton i Mančester siti koji se sastaju na "Molinjuu" od 15 časova.

Foto: Profimedia

Siti je na početku sezone izgledao dominantno, "mleo" je sve protivnike, ostvarivao više nego rutinske pobede, međutim usledile su povrede ključnih igrača koje su znatno usporile "građane".

Prvi je van terena završio Kevin de Brujne zbog povrede na meču protiv Intera, dok je još gora vest došla nakon toga kada je sezonu zbog povrede na meču sa Arsenalom zadobio kanidat za zlatnu loptu i najbolji igrač proteklog Evropskog prvenstva, Rodri.

Bez njih dvojice Siti jednostavno nije isti na terenu i to se ogledalo u rezultatima, usledilo je nekoliko kikseva, ali pred reprezentativnu pauzu je ostvarena veoma bitna pobeda protiv Fulama na "Etihadu" (3:2), mada treba napomenuti da su ih "kolibar" dobrano namulili na tom susretu.

Zbog par nerešenih rezultata gosti su pali na drugo mesto tabele Premijer lige izjednačeni sa trećeplasiranim Arsenalom, dok prvo mesto pripada Liverpulu koji ima bod više i od 17.30 igra derbi kola sa Arsenalom.

Siti je danas veliki favorit i mora osvajati bodove na ovakvim utakmicama ako misli da osvoji petu titulu prvaka Engleske zaredom.

Gvardiola ne sme dozvoliti opuštanje svojim igračima iako gostuju poslednjeplasiranoj ekipi na tabeli jer je Vulverhempton na "Molinjuu" umeo dobrano da ih namuči.

Čak ih je i pobedio dva puta na poslednjih pet mečeva na ovom stadionu, a jedan od tih trijumfa ostvaren je prošle sezone kada su "vukovi" slavili s 2:1.

Doduše, ništa što se desilo ove sezone ne govori da će to ponovo biti slučaj jer Vulverhempton ima katastrofalan start kampanje, osvojio je samo jedan bod do sada, primio je čak 21 gol i zacementiran je za dno tabele.

Menadžer Geri O'Nil je pod velikim pritiskom i po engleskim medijima kruže priče da bi ubedljiv poraz na današnjem susretu mogao da mu poslednji kao treneru domaćeg sastava.

Pred samu reprezentativnu pauzu, Vulvsi su izgubili 3:5 od Brentforda, a O'Nil je nakon meča izjavio kako mu je to bio najgori meč ikada na kojem je učestvovao kao trener neke ekipe u svojoj karijeri.

Verujemo da će Siti krenuti ozbiljno od prvog minuta i očekujemo rutinski trijumf "građana".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2&3-6 (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više