REAL SE GOSTI NA "BALAIDOSU": Madriđani redovno osvajaju tri boda protiv "nebeskoplavih"

V.M.

19. 10. 2024. u 08:15

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa La lige odigraće Selta i Real Madrid koji se sastaju na "Balaidosu" od 21.00.

FOTO: AP

Nakon odličnih igrača tokom avgusta, Selta je zapala u krizu za vreme septembra, imala je dug niz utakmica bez pobede, međutim na poslednja dva meča pred reprezentativnu pauzu osvojila je četiri boda koji su je vratili u gornji deo tabele i trenutno je deveta sa 13 poena na svom saldu.

Međutim, ono što je veliki problem za "nebeskoplave" je to što će danas biti bez dva veoma bitna igrača. U pobedi protiv Las Palmasa u prošlom kolu (1:0) crvene kartone zaradili su kapiten Jago Aspas i talentovani Ilaiš Moriba koji će morati da propuste ovaj susret jer žalba savezu od strane kluba nije urodila plodom.

Takođe, tradicija nije na strani domaćina koji savladao Real još od 2017. godine i poraženi su na poslednjih osam međusobnih duela sa "kraljevskim klubom".

Što se tiče Reala on polako "topi" razliku o odnosu na Barselonu koja je sjajno započela prvenstvo, ali je sa par "kikseva" dozvolila Madriđanima da im priđe na minus tri pre velikog "El klasika" koji je na programu sledećeg vikenda.

Karlo Ančeloti i dalje pokušava da pronađe dobitnu formulu, još nije uspeo da pronađe najbolje uloge za sve svoje zvezve, ali ako nas je istorija nešto naučila to je da će vremenom to legendarni trener uspeti da učini.

Pred samu reprezentativnu pauzu Real je rutinski osvojio tri boda protiv Viljareala (2:0) odigravši jednu od boljih partija ove sezone i navijači se nadaju da će u tom ritmu zaigrati u nastavku sezone.

Ono što vredi napomenuti je da Madriđane konstantno muče povrede bitnih igrača, ponovo su bez Kurotea koji je doživeo novu povredu, a na tribinama mu se pridružio i Dani Karvahal, dok Alaba polako ulazi u takmičarski pogon i pitanje je koliko može da pruži pa je protiv "žute podmornice" štopera igrao Čuameni.

I pored svega toga Real je neporažen na 19 vezanih gostovanja ako računamo i prošlu sezonu i ako dodamo pomenuti međusobni skor sa Seltom jasno je zašto je veliki favorit na "Balaidosu".

Na devet od poslednjih deset mečeva večerašnjih rivala padali su golovi u oba poluvremena, tako da možemo očekivati novu goleadu u njihovoj režiji, pogotovo imajući u vidu koliko otvoren fudbal igra Selta (16:15 gol-razlika na devet mečeva).

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 2,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više