SRBI ČINI ČUDA NA GOLU: Kada naš reprezentativac brani njegov tim ne zna za poraz, ali večeras ih očekuje gostovanje moćnom PSŽ-u

V.M.

19. 10. 2024. u 07:45

U okviru osmog kola francuske Lige 1, PSŽ će ugostiti Strazburg na "Parku prinčeva" (21.00).

Foto: Profimedia

PSŽ je ove sezone započeo život bez Kilijana Mbapea koji je letos pojačao Real Madrid u jednom od najznačajnijih transfera 21. veka pošto je u pitanju najbolji fudbaler današnjice.

Bez njega Parižani se solidno nalaze, neporaženi su u Ligi 1 na sedam odigranih utakmica i sakupili su 17 bodova, međutim sjajne igre Monaka ih drže van prvog mesta i vodeći "kneževi" su ovo kolo započeli sa dva boda prednosti u odnosu na njih.

Kao novi lideri "svetaca" postavili su se Usman Dembele i Bredli Barkola, pogotovo nekadašnji fudbaler Liona koji je najbolji strelac prvenstva sa šest postignutih golova, a za vreme reprezentativne pauze je odlično igrao u dresu francuske reprezentacije, tako da polako postaje jedan od najboljih igrača najboljih mladih igrača današnjice.

Što se tiče Dembelea od njega se i očekivalo da bude nosilac igre, međutim disciplina je ponovo problem za sjajno krilo koje je Luis Enrike suspendovao za meč protiv Arsenala u Ligi šampiona, ali razmirice između njih su rasčišćenje i španski stručnjak ponovo računa na Dembelea.

PSŽ je pre reprezentativne pauze remizirao sa Nicom (1:1) i oran je da se vrati na pobedničku stazu, a samopouzdanje da može doći do nje daje mu činjenica da su Parižani neporaženi na "Parku prinčeva" protiv Strazbura na poslednje 33 utakmice (26 pobeda, sedam remija), a takođe vredi napomenuti da su slavili 13 puta na minulih 14 susreta, kao i to da su tirjumfovali na poslednjih deset mečeva ovih timova igranih u subotu.

Što se tiče Strazbura, on je dosta dobro započeo sezonu, doživeo je samo jedan poraz do sada, ali nije ni mnogo trijumfovao (dva puta) i može se reći da se pretplatio na remije jer je čak četiri puta igrao nerešeno.

Jedan od glavnih razloga za te odlične nastupe je Đorđe Petrović. Srpski čuvar mreže je letos pojačao klub nakon što ga je Mareska "precrtao" u Čelsiju i pošto Strazbur ima istu vlasničku strukturu kao "plavci" pozajmica u francuski klub je imala smisla.

Čim je došao u Strazbur, Petrović je postavljen za prvog golmana, branio je na četiri meča i ni na jednom njegov tim nije doživeo poraz što je dokaz odličnih igara našeg čuvara mreže koji nikako da dobije priliku da brani za reprezentaciju Srbije jer trener Stojković više veruje Rajkoviću i Vanji Milinkoviću Saviću.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju problema sa njima. Domaćini su bez Kimpembea, Ernandeza i Ramoša, dok će kod gostiju meč propustiti Dukure, Due, Luković i Delain.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,73)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više