DESETKOVANI DOMAĆIN PREJAK ZA FENJERAŠA: Astana je osokoljena pobedom nad srpskim predstavnikom u Ligi konferencija

O. M. 16. 10. 2024. u 10:14

NA otvaranju 22. kola kazahstanske Premijer lige Astana dočekuje Šahter Karagandi. Utakmica je na programu u sredu od 15 časova na stadionu "Astana arena".

Foto: Profimedia

Domaćin je u lepoj seriji rezultata, odam utakmica bez poraza, odnosno sam ojednu su utakmicu izgubili od poslednjih 17, a i taj poraz nije bio značajan jer se desio u prvoj utakmici plej-ofa za ligu konferencija, a u revanšu su poedili ekipu Brana sa golom više i prošli u ligaški deo takmičenja.

U prvom kolu su savladali naš TSC iz Bačke Topole minimalnim rezultatom, a gol je postigao reprezentativac Litvanije Kipras Kazukolovas. Prethodni prvenstveni meč odigrali su na gostovanju Ženisu i osvojili samo bod, iako su bili znatno bolji rival od pretposlednje ekipe na tabeli.

Nadaju se da će bolje proći protiv "fenjeraša", Šahtara koji je u prethodnom kolu poražen na gostovanju tobolu, što je bila deveta uzastopna takmica bez pobede za ovaj klub koji je na putu za ispadanje.

A Šahter je pre samo deset godina čostao prvi kazaški klub koji je izborio učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja (Liga Evrope 2013/14).

S druge strane, Astana je prvi učesnik grupne faze Lige šampiona iz Kazahstana (2016/17) i prva ekipa iz ove zemlje u nokaut fazi nekog evropskog kupa (Liga Evope 2018/19). Iako je uoči ovog meča značajno oslabljena, Astana ne bi trebalo da ima većih problema protiv Šahtera.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više