"TRIKOLORI" DOMINIRAJU U SVOJOJ GRUPI: Litvanci jedini pokazali zube Rumunima

O. M. 15. 10. 2024. u 11:26 >> 11:28

RUMUNIJA gostuje Litvaniji u četvrtom kolu C2 grupe Lige nacija. Utakmica se igra od 20.45 na stadionu "Darjus i Girenas" u Kaunasu.

FOTO: Tanjug/AP

Gosti će pokušati da zadrže stoodstotan učinak u ovoj grupi, dok se domaći nadaju prvom bodu koji bi im održao nadu u opstanak.

Litvanija je uprkos plasmanu na tabeli bila najbliža da otrgne neki bod rumunijji u dosadašnjem toku takmičenja. Jedini su postigli gol protiv lidera grupe, a do 87. minuta su imali i bod u džepu.

Ako ponove igru iz prvog poluvremena u Bukureštu mogu bar do boda, a onda u preostala dva kola na gostovanju Kipru i separatistima iz južne srpske pokrajine traže bodove spasa i opstanak u C ligi, u kojoj se nalaze od prvog izdanja lige nacija.

S druge strane, Rumunija je neverovatnim spletom okolnosti ispala prošle sezone u C ligu, iako je oba puta savladal osvajača grupe Bosnu i Hercegovinu, a u poslednjem kolu je deklasirala sa čak 4:1. Razlog ispadanja bio je težak i ne baš shvatljiv poraz kod kuče od Crne gore kada je Stefan Mugoša postigao het-trik, svoje inače poslednje golove u dresu "hrabrih sokola".

"Trikolori" su u sve tri dosadašnje utakmice postigli tačno tri gola, trećinu posle 80. minuta, iako su u prethodnom kolu sva tri gola Kipru dali u prvom poluvremenu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,51)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

2 (kvota 1,51)
Pogledajte više