"KRSTAŠI" SU NEPOBEDIVI KOD KUĆE: Albanija nemoćna protiv današnjeg rivala sa samo jednim postignutim golom u međusobnim susretima

O. M. 14. 10. 2024. u 11:30

GRUZIJA dočekuje Albaniju u četvrtom kolu A1 Lige nacija. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Maihail Meshi" u Tbilisiju.

FOTO: Profimedia

Uprkos porazu od Ukrajine od 1:0 u petak uveče u Poljskoj, Gruzija je zadržala prvo mesto u grupi uoči okršaja u ponedeljak sa trećeplasiranom Albanijom. "Krstaši" traže treću promociju iz četiri sezone lige nacija, a nisu mogli da dobiju lakšeg protivnika, jer dočekuju ekipu od koje nisu izgubili ni u jednoj od poslednjih sedam međusobnih susreta. 

Prošlog meseca pobedili su sa 1:0 u Tirani, golom Levanteovog veziste Đorđija Kohorašvilija. Gruzija ima vrlo dobar skor kod kuće, sa samo jednim porazom pred svojim navijačima od novembra 2021.  godine, uz deset pobeda i tri neodlučene. Taj jedini poraz bio je od aktuelnog evropskog šampiona Španije, a tim Vilija Sanjola bio je previše jak za Češku u poslednjoj utakmici u Tbilisiju, pobedivši sa 4:1 na startu ove sezone.

Albanija je takođe osvojila tri boda te noći, kada je pobedila Ukrajinu sa 2:1 u Pragu, ali nije mogla da ponovi na istom stadionu u petak kada je izgubila od Češke sa 2:0. To znači da je Silvinjova ekipa stigla u Gruziju bez postignutog gola na poslednje dve utakmice i nadajući se da će izbeći da drugi put ove sezone veže tri meča bez postizanja gola.

To neće biti nimalo lako, jer Albanija je postigla ukupno jedan gol tokom svojih šest prethodnih gostovanja u Gruziji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,92)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više