FIKS DANA: Šveđani čuvaju prvo mesto u Talinu

V.M.

14. 10. 2024. u 11:10

U okviru grupe "1" divizije "C" Lige nacija, Estonija će u Talinu dočekati Švedsku (20.45).

FOTO: Tanjug/AP

Pre početka Lige nacija Švedska je bila favorit za osvajanje ove grupe i za sada to opravdava na terenu, nakon uvodna tri kola je na prvom mestu sa sedam osvojenih bodova i dosta dobrom gol-razlikom, 8:3.

Takmičenje su otvorili uzastopnim pobedama nad Azerejbedžanom i Estonijom, a delovalo je da će doći do nova tri boda i protiv Slovačke kada su poveli sa 2:0, međutim ispustili su tu prednost i morali da se zadovolje remijem (2:2).

To ih nije previše poremetilo, a lepu priliku da se vrate na pobedničke staze i zacementiraju se na prvom mestu grupe imaće danas jer su veliki favoriti na gostovanju Estoniji.

Što se tiče domaćina, on je prve bodove osvojio početkom ove reprezentativne pauze pobedivši Azerbejdžan pred svojim navijačima sa 3:1, na taj način se održao u borbi za promociju, mada ako danas ne slavi to može biti kraj njegovih nadanja o plasmanu u viši rang.

Naime, iz svake grupe u diviziju "B" prolazi osvajač, dok drugoplasirani ide u baraž, ta mesta trenutno drže Švedska i Slovačka sa po sedam bodova, što je čak četiri poena više od Estonije, dok je na dnu tabele Azerbejdžan.

Na prvom međusobnom duelu večerašnjih rivala Švedska je slavila sa 3:1, a mi očekujemo da to ponovo bude slučaj.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više