KOMŠIJE U NALETU: "Trikolori" jure plasman u viši rang

V.M.

12. 10. 2024. u 11:15

U okviru grupe "2" divizije "C" Lige nacija, Kipar će ugostiti razigrane Rumune na "AEK areni" u Larnaki (20.45).

FOTO: AP/Tanjug

Nakon odličnog nastupa na Evropskom prvenstvu gde su Rumuni dogurali do osmine finala, "trikolori" su nastavili u istom ritmu i u Ligi nacija koju su otvorili vezanim pobedama i trenutno drže prvo mesto u grupi "2" divizije "C".

Prvo su više nego dominantno savladali takozvanu državu Kosovo sa 3:0, a zatim su nešto "milostiviji" bili prema Litvancima koje su pobedili rezultatom 3:1.

Evidentno je da Rumuni poseduju kvalitet da se takmiče na višem nivou od divizije "C", ova generacija ima nekoliko izuzuetno kvalitetnih fudbalera koji igraju u najjačim ligama sveta i naše komšije ne bi trebale da imaju problema sa osvajanjem prvog mesta u grupi.

Današnji rival biće im Kiprani koji su bili polovični u uvodna dva kola, savladali su Litavnce (1:0), ali su nakon toga poraženi od takozvane države Kosova (0:4) i treći su u grupe zbog slabe gol-razlike.

Izabranici Sofroniosa Avgustija imaju problema sa igranjem kod kuće, doživeli su pet vezanih poraza u međunarodnim takmičenjima pred svojim navijačima, a čak na četiri od tih pet mečeva primali su tri ili više gola.

Rumuni su kvalitetniji, u naletu su i očekujemo da odnesu tri boda iz Larnake.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,62)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više