SELEKTOR ČEŠKE ODMARA NAJBOLJEG IGRAČA: Šik je još u fazi oporavka od povrede

O. M. 11. 10. 2024. u 14:06

ČEŠKA će u trećem kolu Lige nacija dočekati Albaniju. Utakmica je na programu u petak od 20.45 u Pragu.

FOTO: AP/Tanjug

Češka u utakmicu ulazi posle pobede od 3:2 nad Ukrajinom koja je došla u pravi čas za ekipu i selektora Hašeka jer je prekinut niz od četiri utakmice bez pobede koji je počeo na Evropskom prvenstvu, a nastavio se porazom u prvom kolu Lige nacija od Gruzije.

Sada će Česi pokušati da vežu dve pobede, što im nije uspelo još od novembra 2021. godine, kada su zapravo vezali tri - protiv Belorusije i Estonije u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru i prijateljsku protiv Kuvajta. Kod kuće su Česi mnogo bolji, vezali su šest pobeda i devet utakmica bez poraza.

Pošto je Patrik Šik, udarna igla "knedlička", još u fazi oporavka od lakše povrede, Hašek neće računati na njega večeras, tako da će napad Češke predvoditi Tomaš Holes iz praške Slavije.

Albanija je kao i njen današnji protivnik u prva dva kola upisala pobedu protiv Ukrajine i poraz od Gruzije.

Na poslednjih nekoliko gostovanja Albanija je zabeležila četiri utakmice bez poraza, a zanimljivo je da je većinu golova postigla u drugom poluvremenu.

Albanci su u poslednjem međusobnom susretu ubedljivo savladali Čehe sa 3:0 i tako izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Ali, čini se da je napad Albanije u krizi, pošto na utakmici protiv Gruzije nijednom nisu ugrozili protivnički gol.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,57)

Pogledajte više