KVARADONA I DRUGOVI PIŠU ISTORIJU: Gruzija na pragu da postane prva reprezentacija koja je izvela ovaj podvig

O. M. 11. 10. 2024. u 12:12

UKRAJINA, poslednjeplasirani tim grupe B1 Lige nacij, u petak od 20.45 na neutralnom terenu u Poznanju dočekuje prvoplasiranu Gruziju.

FOTO: Profimedia

U septembarskom prozoru Ukrajinci su izgubili od Češke u Pragu i, neočekivano, od Albanije kao nominalni domaćini.

Zbog specijalne vojne operacije koju u Ukrajini obavlja Rusija, "zbirna" će Gruziju ugostiti u Poljskoj, pokušavajući da popravi skor od samo dve pobede u poslednjih osam međunarodnih mečeva.

Navijači Ukrajine su sve više zabrinuti za status reprezentacije u Ligi nacija nakon lošeg početka sezone i selektor Sergej Rebrov je već pod pritiskom da pokaže rezultate.

U prethodnoj sezoni Ukrajina je završila na drugom mestu i nije uspela da se plasira u elitni razred. Tada su posle uvodne dve pobede kola krenula nizbrdo remijem sa Irskom a onda i ubedljivim porazom od Škotske. Početak ove sezone najavljuje da će im biti važnije da zadrže status u Ligi B nego da se plasiraju u Ligu A.

Rebrova raduje povratak Artjoma Dovbika koji se oporavio od povrede. Međutim, nedostaju ključni igrači poput Aleksandra Zinčenka, Vitalija Mikolenko, Viktora Cigankova i Ruslana Malinovskog.

S druge strane, "krstaši" dolaze u Poznanj sa puno samopouzdanja pošto su svoju kampanju u Ligi nacija započeli pobedama protiv Češke i Albanije za prvo mesto u grupi. Njihov trenutni niz bez poraza u takmičenju iznosi devet utakmica i cilj im je da postanu prvi tim koji će preći iz Lige D u Ligu A. Samo jedne sezone nisu promovisani, 2020/21 osvojili su treće mesto u grupi iza Jermenije i S. Makedonije iako su dva kola pre kraja bili prvi.

Prošlu sezonu su međutim izdominirali, samo bugari su im odoleli u remiju bez golova u Tboilisiju dok su sve ostale utakmice dobili. Spektakularno su startovali i u Ligi B, preuzimajući kontrolu nad grupom psle prve dve utakmice.

Zvezda tima Hviča Kvaratselija nedavno je pretekao Temura Kecbaju na drugom mestu večite liste strelaca i sada je ispred njega samo Šota Arveladze koji mu beži devet golova. ovim tempom, Kvaradona, kome su samo 23 godine, će ga stići za dve do dve i po godine.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,86)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više