BORBA ZA OPSTANAK SE ZAHUKTAVA: Bodovi neophodni i jednima i drugima

O. M. 11. 10. 2024. u 11:33

ESTONIJA dočekuje Azerbejdžan u derbiju začelja C1 grupe Lige nacija. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Lilekula" u Talinu.

Foto: EPA-EFE/Christine Olsson

Obe ekipe su izgubile dva puta prošlog meseca od Slovačke i od Švedske koje sada imaju šest bodova prednosti uoči ovog trećeg kola.

Jasno je dakle da bi poraz u ovoj utakmici eliminisao jednu od ove dve ekipe iz svih kombinacija za mesto među prva dva i nadu u baraž za popunu Lige B. S druge strane, u C diviziji trećeplasirani tim ne igra baraž za ostanak pošto D liga ima samo dve grupe, što znači da bi pobeda ovde donela praktično meč-loptu za opstanak.

Estonija se vratila u C diviziju posle jedne sezone u najnižem razredu gde su se prošetali pored San Marina i Malte. Taj uspeh im je doneo i baraž za Evropsko prvenstvo gde su izvukli Poljsku koja ih je pregazila u polufinalu.

Posle toga, "plave bluze" su osvojile Baltički kup pobedivši u finalu Litvaniju sa 2:1, ali su u međuvremenu doživeli poraze u prijateljskim utakmicama protiv Finske i Švajcarske.

Estonija i Azerbejdžan bili su u istoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na EP 2024, gde su se Azeri pokazali mnogo boljim timom, osvojivši sedam bodova, naspram jednog koji su Estonci uzeli baš protiv Azerbejdžana.

Kvalitet je na strani gostiju i očekujemo da će portugalski stručnjak Fernando Santos konačno upisati prvu pobedu otkako je došao na klupu "mili komande".

NAŠ TIP: 2 (2,50)

KLADIONIČARSKE PRIČE SA ĐURICOM, NAJNOVIJA EPIZODA:

Pogledajte više