DOMAĆIN SEDAM UTAKMICA BEZ POBEDE U LIGI NACIJA: Gostima ne prijaju duga putovanja

O. M. 10. 10. 2024. u 12:49

AUSTRIJA dočekuje Kazahstan u trećem kolu grupe B3 Lige nacija. Utakmica se igra na stadionu "Oberosterajh arena" u Lincu od 20.45.

Foto: Profimedia

Austrija je neočekivano loše počela novu sezonu Lige nacija posle ispadanja u B diviziju. Na startu su odigrali bez pobednika sa Slovenijom, a u drugom kolu izgubili od Norveške i sada dele poslednje i pretposlednje mesto u grupi sa današnjim protivnikom.

Računajući i prethodno izdanje kada su ispali iz A divizije u konkurenciji Hrvatske, Danske i Francuske, vezali su sedam utakmica bez pobede u ovom takmičenju.

Selektor Ralf Rangnik odlučio je, možda i zbog tog skora, da za predstojeća dva duela, a posle Kazahstana igraće sa Norveškom kod kuće, pozove čak pet novih igrača u poređenju sa sastavom za septembarske duele.

Računajući sva takmičenja, Austrija izgleda sasvim solidno, pošto su protiv Norveške doživeli tek četvrti poraz u poslednje dve godine i nešto preko toga. Dva od ta četiri poraza doživeli su na letošnjem Euro 2024 od Francuske u grupi i od Turske u osmini finala, a prethodni je bio u novembru prošle godine od Belgije u kvalifikacijama za ovo takmičenje.

S druge strane, Kazahstan je u B diviziju upao kao osvajač svoje grupe u C diviziji. Posle veoma dobre kampanje u kvalifikacijama za Euro koja se ipak nije završila plasmanom na šampionat Starog kontinenta, igrali su baraž u kome ih je Grčka deklasirala u polufinalu sa 5:0, a taj poraz najavio je seriju od pet utakmica bez pobede, tokom koje je jedna (ali vredna) svetla tačka bio remi bez golova protiv Norveške u prvom kolu.

Ipak, usledio je ubedljiv poraz u Sloveniji koji je potvrdio da "jastrebovi" ne igraju dobro na strani. Za to je razlog možda i razumljiv jer za svako gostovanje moraju da pređu više hiljada kilometara. Kako god, vezali su šest uzastopnih poraza, a deset u poslednjih 13 gostovanja.

U Austriju su dolazili dva puta i oba puta su poraženi bez postignutog gola. A ovom rivalu nisu uspeli da zatresu mrežu ni dva puta kada se igralo u Kazahstanu, mada su oba puta uspeli i da sačuvaju svoju.

Poslednji susret imali su na bečkom Prateru u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu, kada je domaćin pobedio sa 4:0.

NAŠ TIP: 1X&I2+ (kvota 2,05)

Pogledajte više