DA LI JE DOŠLO VREME DA BRAZIL POBEDI? "Selesao" je u problemima, ali situacija u Čileu je još gora

V.M.

10. 10. 2024. u 12:02

BRAZILCI će pokušati da započnu pobednički niz na gostovanju Čileu u devetom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine (2.00).

Foto: Profimedia

Brazil dugo nije izgledao loše kao što je slučaj od kada ga je preuzeo Dorival Žunior, generalno od kada je Tite napustio kormilo, "karioke" igraju veoma slabo, a dovoljno o trenutnim problemima govori podatak da su poraženi na četiri od poslednjih pet mečeva i da su sakupili samo deset bodova na uvodnih osam mečeva u kvalifikacijama.

Ono što posebno brine Brazilce je veoma mali broj postignutih golova, samo su dva puta tresli mrežu na pomenutih pet mečeva i to je neoprostivo s obzirom na to da gosti imaju igrače poput Vinisijusa i Rodriga koji su glavni igrači Real Madrida, kao i supertalentovanog Endrika koji je od ove godine takođe član "kraljevskog kluba".

Iskusni selektor je pod pritiskom, međutim, od kada je "selesao" odjavio Ančeloti, izgledne zamene nema na vidiku i to je možda glavni razlog zašto i dalje predvodi petostrukog svetskog prvaka.

U još goroj situaciji se nalazi Čile koji je nakon osvajanja uzastopnih Kopa Amerika početkom 2010-ih u velikom padu, generacija predvođena Sančezom, Vidalom i ostalima je već dugo na zalasku i rezultati koje beleži domaćin su veoma loši.

Na Kopa Americi nisu imali nikakvu ulogu, a na osam kvalifikacionih utakmica su ostvarili samo jednu pobedu i sa pet sakupljenih bodova zauzimaju razočaravajuće deveto mesto.

Došlo je vreme da Brazil konačno upiše pobedu i tako započne trijumfalni niz, kvalitetniji je od Čilea i verujemo da će osvojiti sva tri boda uprkos slabim igrama koje pruža pod Dorivalom. 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,67)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više