NI KAZNA NIJE USPORILA "TRIKOLORE": Kajsedo i družina marširaju ka novom plasmanu na Svetsko prvenstvo

V.M.

10. 10. 2024. u 11:10

KVALIFIKACIJE za Svetsko prvenstvo se nastavljaju u Južnoj Americi gde će Ekvadord na stadionu "Rodrigo Paz Delgado" dočekati Paragvaj (23.00).

FOTO: EPA

Iako je započeo kvalifikacije sa tri poena minusa zbog nedozvoljenog registrovanja igrača, to nije poremetilo Ekvador koji igra veoma dobar fudbal, slavio je na četiri od uvodnih osam utakmica i trenutno je četvrti na tabeli.

Kao što je poznato zbog proširivanja Svetskog prvenstva, prvih šest će proći direktno na takmičenje, dok će sedmoplasirani ići u baraž.

Borba za ta mesta je velika, Ekvador jeste četvrti ali ima samo dva boda više od osmoplasirane Bolivije što najbolje govori o koliko će biti zanimljivo ispratiti tu bitku do kraja.

"Trikolori" su učestvovali na prošlom Svetskom prvenstvu kada su ispali u grupnoj fazi, dok su na skoro odigranoj Kopa Americi izgubili na penale od Argentine u četvrtfinalu.

Ekvadorci su iz godine u godinu sve bolji, dosta su mlada ekipa i ovako dobri rezultati nisu neočekivani s obzirom da im veliki broj igrača nastupa u najjačim ligama sveta poput Kajseda, Estupinjana, Hinkapije...

Sa druge strane, Paragvajci su slabo započeli kvalifikacije, međutim u poslednjem meču su napravili veliko iznenađenje pobedivši Brazil (1:0) golom Gomeza.

To im je bila tek druga pobeda, međutim zahvaljujući njoj popeli su se na sedmo mesto tabele koje drži zbog bolje gol-razlike u odnosu na osmoplasirane Bolivije (-1 napsram -5).

Gosti su propustili svako Svetsko prvenstvo od 2010. godine i orni su da se vrate na međunarodnu scenu, međutim moraće da porade na postizanju golova kako bi to učinili jer su na osam odigranih mečeva postigli samo dva gola, mada vredi napomenuti da su pored toga tri puta vadili loptu iz svoje mreže i igraju izuzetno tvrd fudbal.

Ekvador je samo jedanput pobedio Paragvaj na poslednja četiri međusobna duela, ali mi verujemo da će mu to večeras poći za rukom, kvalitetnija je ekipa i igra pred svojim navijačima što bi trebala biti dobitna formula za "trikolore".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više