ITALIJA NE DA PRVO MESTO: Gosti su zalutali u A Ligu

O. M. 14. 10. 2024. u 10:10

U četvrtom kolu Grupe A2 Lige nacija Italija dočekuje Izrael. Utakmica je na programu u ponedeljak, od 20.45 časova, na stadionu "Friuli" u Udinama.

FOTO: EPA-EFE/FILIP SINGER

U prethodnoj rundi, domaći su remizirali sa Belgijom 2:2, dok su gosti izgubili od Francuske, s rezultatom 4:1.

"Azuri" su protiv Belgijanaca ispustili vođstvo od 2:0, ali mogu da budu ipak zadovoljni, jer su meč završili sa desetoricom posle isključenja Lorenca Pelegrinija u 40. minutu. Osim toga, to je rezultat koji je Italiju zadržao na prvom mestu, sa tim rezultatom Italija ostaje na vrhu grupe A2 sa 7 bodova iz tri utakmice.

Naredna utakmica je protiv Izraela, sa kojim Italija ima odličan međusobni skor od pet pobeda i jednog remija u poslednjih šest susreta. Pobedili su sa 2:1 u septembru na budimpeštanskoj "Božik areni", dok kod kuće nisu primili gol na tri utakmice, a postigli su sedam.

Takođe, na svom terenu imaju osam utakmica bez poraza uz šest pobeda i dva remija, što im daje dodatno samopouzdanje.

Trener Lučano Spaleti moraće da izvrši promenu u sastavu zbog suspenzije Pelegrinija, a kao zamena je pozvan Nikolo Zaniolo, iako se muči sa povredama.

Odsutni su i Federiko Kjeza, Đanluka Skamaka, Đorđo Skalvini, Nikolo Barela i Mojs Kin. Spaleti bi mogao da pruži šansu i Danijelu Maldiniju, sinu legendarnog Paola, dok se očekuje da će Đakomo Raspadori igrati u napadu uz Matea Retegija.

Izrael se suočava sa teškim početkom ovog izdanja Lige nacija, izgubivši tri meča zaredom, uključujući nedavni poraz od Francuske sa 4:1. Njihova loša forma se delimično može objasniti spoljnim izazovima, jer igraju kao domaćini na neutralnim terenima, ali će morati brzo da pronađu pozitivne rezultate kako bi izbegli povratak u Ligu B.

U poslednjih šest međunarodnih utakmica, Izrael je pobedio samo jednom, uz poraze od Belgije, Italije i Francuske. Osim toga, nisu pobedili tim iz prvih deset FIFA od daleke 1998. godine.

Iako su u prethodnom izdanju Lige nacija bez poraza osvojili Grupu B2 i prvi put se plasirali u elitnu diviziju, mora se imati na umu da je taj učinak ostvaren u konkurenciji tri reprezentacije, jer je UEFA banovala Rusiju. Tu se negde krije i objašnjenje loših rezultata, jer je jasno da su zapravo zalutali u elitu i ne čudi što su bez bodova posle tri utakmice, četiri boda zaostatka za najbližom Belgijom.

Izrael će igrati bez kapitena Elija Dasa, mladog napadača Dorona Turgemana i krilnog igrača Manora Solomona, koji je povređen.

Svaki od šest poslednjih mečeva Izraela došao je 3+, pa verujemo da će se taj trend nastaviti, a to može i da se upari sa "kecom" na Italiju.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više