ŠAMPIONKE ZAPOČINJU ODBRANU TITULE: Prva stanica, Mančester, Engleska

V.M.

09. 10. 2024. u 12:47

U prvom kolu grupne faze ženske fudbalske Lige šampiona, Mančester siti će na "Akademija stadionu" ugostiti Barselonu (21.00).

FOTO: Tanjug/AP

Kao što je slučaj sa muškom sekcijom Mančester sitija i ženska je na veoma dobar način započela sezonu. Posle tri odigrana kola je prva na tabeli engleskog prvenstva, a pored toga se plasirala u grupnu fazu Lige šampiona savladavši Pariz u plej-ofu kvalifikacija ukupnim rezultatom 8:0 (5:0, 3:0).

Domaće igračice su poslednji meč odigrale protiv Vest hema proteklog vikenda, slavile su sa 2:0, a golove su postigli Lauren Hemp i Meri Fauler.

Zadatak u prvom kolu nije mogao biti teži za Siti jer na "Akademija stadion" dolazi akutelni šampion, Barselona koja i ove godine ima sjajan tim.

Koliko su gosti jaki dovoljno govori to da su na uvodnih pet utakmica španskog prvenstva osvojili maksimalnih 15 bodova uz više nego impresivnu gol-razliku, 25:3.

Kvalitet je na strani Barselone koja je u ovom trenutku najbolja ekipa na svetu i očekujemo da to pokaže na startu Lige šampiona.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više