OSVETA SE NAJBOLJE SLUŽI HLADNA: Bajern nije zaboravio bolan poraz iz prošle sezone

V.M.

09. 10. 2024. u 08:35

U prvom kolu grupne faze ženske fudbalske Lige šampiona, Bajern Minhen će ugostiti Arsenal na "Bajern kampusu" (18.45).

Foto: Profimedia

Domaće fudbalerke su na sjajan način započele sezonu, osvojile su Superkup Nemačke pobedom nad Volfsburgom (1:0), a nakon toga su upisale šest uzastopnih trijumfa u ostalim takmičenjima i nalaze se u sjajanoj formi.

Ono što je posebno impresivno kod tog pobedničkog niza je gol-razlika Bajerna koji je na tim mečevima postigao 25 golova, dok je samo tri puta vadio loptu iz svoje mreže.

Ekipa iz Minhena nikada nije osvojila Ligu šampiona, ali ako igre iz domaćeg prvenstva prenese na međunarodnu scenu, mogla bi daleko da dogura ove sezone.

Sa druge strane, Arsenal je preko kvalifikacija morao da dođe do Lige šampiona. Igrao ih je od prvog kola i redom je bio bolji od Rendžersa, Rozenborga i Hekena.

Pored toga jedine utakmice su imale u engleskoj Superligi gde su nakon tri prva kola bez poraza, ali su ostvarili samo jednu pobedu uz dva remija i zauzimaju šesto mesto na tabeli.

Današnji rivali su se prošle sezone susreli u četvrtfinalu Lige šampiona i tada je Bajern slavio na prvom meču sa 1:0, ali je Arsenal pred svojim navijačima preokrenuo trijumfom od 2:0 i plasirao se u polufinale u kojem ga je eliminisao Volfsburg.

Momentum i forma su na strani Bajerna, ali Arsenal ne treba potcenjivati i oprezno predlažemo duplu šansu na domaćina uz bar dva gola na meču.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više