SRBIJA "PRETI" ŠPANCIMA: Piksijevi orlovi napadaju evropskog šampiona

V.M.

15. 10. 2024. u 07:30

PUNA samopouzdanja nakon uverljive pobede nad Švajcarcima (2:0) naša reprezentacija nastavlja avanturu u Ligi nacija u Španiji, gde će je večeras od 20.45 evropski šampioni ugostiti na "Arhanegelu" u Kordobi.

FOTO: Profimedia

Srbija ove godine po prvi put igra u diviziji A Lige nacija, ostvaren je veliki uspeh plasmanom u nju, međutim, nastupi na prve dve utakmice nisu bili na zadovoljavajućem nivou.

"Orlovi" su protiv Španije odigrali hrabro na "Marakani", uspeli su da osvoje bod (0:0) što je podiglo elan u ekipi, međutim, isti je drastično spušten posle veoma lošeg izdanja protiv Danaca koji su nas rutinski pobedili s rezultatom 2:0.

Doduše, "orlovi" su bili bez Mitrovića i Vlahovića na mečevima sa Španijom, odnosno Danskom. Sada je situacija nešto bolja pošto se popularni Mitrogol vratio u reprezentaciju i ponovo je na raspolaganju selektoru Stojkoviću, dok to nije slučaj sa Vlahovićem koji je izostavljen.

Koliko je Mitrović falio Srbiji videli smo protiv Švajcaraca protekle subote kada su "orlovi" izvojevali veliku pobedu na stadionu "Dubočica" u Leskovcu.

Naši reprezentativci su odigrali najbolju partiju u protkelih godinu dana, bili su konkretni, znali su šta rade i rutinski su slavili s rezultatom 2:0. Prvi pogodak na meču postigao je Elvedi koji je nakon prekida nespretno intervenisao i zatresao sopstvenu mrežu, dok je drugi gol na meču bio delo novog kapitena Srbije Aleksandra Mitrovića.

Popularni Mitrogol je sredinom drugog poluvremena maestralnim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Kobela koji je paradom samo ulepšao volšebni pogodak najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije.

Ta pobeda podigla nam je nade da možemo do četvrtfinala jer sada imamo četiri boda, što je dva, odnosno tri manje od vodećeg dvojca, Španije i Danske, dok je Švajcarska na dnu tabele bez ijednog sakupljenog poena.

Srbiju večeras očekuje veoma težak zadatak jer ide na noge aktuelnom evropskom prvaku Španiji koju je preporodio selektor De la Fuente, pod čijem palicom igraju neverovatan fudbal.

Na Euru su dominirali, nadigrali svakog protivnika i zasluženo osvojili rekordnu četvrtu titulu evropskog šampiona.

U odnosu na taj tim, kao i onaj koji je remizirao sa Srbijom na "Marakani" na startu Lige nacija, "crvena furija" će biti bez nekoliko bitnih igrača poput Karvahala, Rodrija i Jamala, mada treba napomenuti da se u sastav nakon odležane povrede vratio jedan od najboljih veznjaka sveta Pedri, koji je protiv Danske (1:0) odigrao odličan meč na startu ove reprezentativne pauze.

Jasno je da su Španci večeras veliki favoriti, pogotovo jer igraju pred svojim navijačima, ali naši momci su u Beogradu pokazali da znaju kako da se nose sa njima, a i moral u ekipi je na visokom nivou nakon pobede nad Švajcarcima i verujemo da će Srbija postići bar jedan gol u Kordobi.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: G +0,5 (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više