ITALIJA NADOMAK PLASMANA U NOKAUT FAZU LIGE NACIJA: Belgijanci se nalaze u ozbiljnoj krizi pred dolazak na "Olimpiko"

V.M.

10. 10. 2024. u 07:20

ITALIJA će pokušati da održi svoj perfektan skor u Ligi nacija kada večeras od 20.45 na "Olimpiku" bude ugostila Belgiju.

FOTO: Tanjug/AP

Ove reprezentacije su deo grupe "2" A divizije Lige nacija i nakon dve odigrane utakmice u boljoj situaciji je Italija koja je pobedama nad Francuskom i Izraelom zaradila maksimalnih šest bodova koji je drže na prvom mestu, dok su Belgijanci posle trijumfa nad Izraelom (3:1) poraženi od Francuske (0:2) i treći su na tabeli.

Atmosfera u taborima ovih reprezentacija je poprilično različita, nakon slabog nastupa na Evropskom prvenstvu, Spaleti je napravio određene promene u sastavu koje su mu se isplatile i "azuri" izgledaju veoma dobro na terenu. 

U prošlom izdanju Lige nacija, Italijani su dogurali do završnog turnira, ali nisu uspeli da se dokopaju finala i morali su da se zadovolje trećim mestom. Ovoga puta želeće da odu korak dalje i veoma su blizu nokaut faze koja se od ove godine igra u novom formatu.

Prve dve ekipe iz svake grupe idu dalje i nakon toga se igraju četvrtfinala, za razliku od prošlih izdanja kada su samo prvoplasirane ekipe išle direktno u polufinale.

Čak i ako danas ne ostvare pobedu, veliku šansu da to učine i zagarantuju mesto među prva dva imaće za par dana jer će nakon ovog susreta ugostiti Izreal na "Friuliju" u Udinama.

Što se tiče Belgijanaca, nakon razočaravajućeg izdanja protiv Francuza, kapiten reprezentacije Kevin de Brujne je javno prozvao svoju selekciju i time dodatno narušio loše odnose unutar redova "crvenih đavola".

Odranije je poznato da je Tibo Kurtoa u ratu sa selektorom Tedeskom, a pored njega u sastavu neće biti ni najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Romelua Lukakua, koji se preporodio u Napoliju i igra odličan fudbal ove sezone.

Takozvana "zlatna generacija" Belgije je na zalasku, potrebna je smena i uvođenje novih mladih igrača kako bi se "osvežila" reprezentacija, međutim, na Evropskom prvenstvu se videlo da će to biti teško učiniti.

Pod palicom Domenika Tedeska, Belgijanci su jedva prošli grupu, a nakon toga su odigrali veoma loše protiv Francuza u osmini finala, da bi sličan nastup pružili protiv "galskih petlova" u Ligi nacija, što je i izazvalo reakciju Kevina de Brujnea.

Zbog novog formata takmičenja "crveni đavoli" imaju šansu da se nađu u četvrtfinalu takmičenja, ali kako izgledaju na terenu u poslednje vreme nisu favoriti da se nađu među osam najboljih.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više