DEVET MESECI NE ZNAJU ZA PORAZ NA STRANI: Grimzbi pred nemogućom misijom da prekine fantastičnu seriju gostiju

O. M. 08. 10. 2024. u 08:30

GRIMZBI TAUN dočekuje ekipu Linkoln sitija ovog utorka. Derbi Linkolnšira igra se u okviru drugog kola Liga trofeja, na Grimzbijevom "Blandel parku".

Foto Profimedia

Domaćini tek treba da igraju na EFL trofeju ove sezone, dok su gosti izgubili prvu utakmicu u grupi od Česterfilda.

Grimzbi je pre tri dana izgubio kod kuće sa 3:0 od Donakstera u još jednom lokalnom derbiju. Na taj rezultat uticalo je isključenje centarhalfa Harvija Rodžersa koji će večeras biti dostupan jer će kaznu odslužiti u Ligi dva.

Zanimljivo je da "marinersi" posle deset kola u Ligi dva još nemaju nerešenu utakmicu, skupili su po pet pobeda i poraza.

Ovo će biti prvi Linkolnširski derbi od januara 2019. godine, a Grimzbi nije imao mnogo uspeha u poslednja četiri. Pobedu nema od 2015. godine kada su ove dve ekipe igrale u Nacionalnoj ligi, petom razredu takmičenja.

Ako pogledamo trenutne forme ovih dveju ekipa, Grimzbiju neće biti lako da prekine niz jer je Linkoln u seriji od pet utakmica bez poraza u svim takmičenjima, dok u gostima nisu izgubili takmičarski meč od Nove godine! Tada ih je porazio Blekbul s kojim su pre nekoliko dana odigrali 1:1 takođe u gostima.

Grimzbi je inače jedna od nekoliko ekipa koja je dva puta osvajala Liga trofej (rekorder je Bristol siti sa tri naslova), uključujući i prvo izdanje 1982. godine kada je Liga trofej zamenio nekada popularni Anglo-škotski kup. Linkoln je trofej osvajao jednom, pre šest godina, kada je u finalu savladao ekipu Šruzberija.

Sa Linkolnovom sjajnom formom na strani i Grimzbijevim mučenjem kod kuće (tri poraza na poslednjih pet mečeva) očekujemo da će gosti ostvariti minimalnu pobedu, 1:0 ili 2:1.

NAŠ TIP: 2&0-3 (kvota 2,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više