GOLMAN "LATIKSA" ZAČARAO MREŽU: Gosti su šest utakmica bez primljenog gola

O. M. 08. 10. 2024. u 09:36 >> 09:36

U utorak od 20 časova, u drugom kolu EFL Trofeja, Karlajl dočekuje Vigan.

Foto: Profimedia

Domaći tim je tri utakmice bez pobede u Ligi dva, gde je sada samo bod iznad zone ispadanja. S druge strane, gosti ne znaju za poraz već šest kola u Ligi jedan, pa su posle lošeg starta sada u sredini tabele.

Ne samo da nisu izgubili na poslednjih šest mečeva u trećem razredu engleskog fudbala, nego nisu primili ni gol na tim utakmicama. Postigli su sedam, doduše rasporedili su ih na dve pobede od 4:0 i 3:0, dok su četiri utakmice završene bez golova.

Vigan je osamdesetih godina prošlog veka dva puta osvajao ovaj trofej, dok je Karlajl to uspevao 1997. i 2011. godine. Od ova dva kluba samo Bristol siti sa tri naslova je trofejniji u ovom takmičenju koje igraju samo timovi iz Lige jedan i lige dva.

Obe ekipe su izgubile u prvom kolu i dok je Karlajlov poraz možda i očekivan od drugog tima Notingem foresta, Viganov je došao kao prilično iznenađenje jer su izgubili kod kuće od četvrtoligaša Morkamba sa 2:1.

Morkamb je bio i poslednji tim koji je zatresao Vigamovu mrežu, koja se ove sezone tresla samo devet puta na 12 utakmica, pet puta u Ligi jedan, odnosno po dva puta u Liga kupu i u Liga trofeju. Da je napad Vigana samo malo ubojitiji, s takvom odbranom ko zna gde bi im bio kraj.

S druge strane, Karlajl isto tako postiže malo golova, ali prima dosta više i to u slabijoj ligi, što znači da Viganova serija ima solidne šanse da dostigne brojku od sedam utakmica bez primljenog gola. A u napadu šta urade, ali mi verujemo da će bar jednom zatresti mrežu rivala.

NAŠ TIP: 2&NG (kvota 3,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više