VELIKAN BI DA SE VRATI U ELITU: "Crno-belima" nije mesto u drugoj ligi

V.M.

07. 10. 2024. u 08:45

POSLEDNjU utakmicu 30. kola brazilske Serije B odigraće Gojas i Santos koji se dva sata posle ponoći sastaju na "Stadionu Serinja".

Foto: Profimedia

Čuveni Santos, čiji su dres svojevremeno nosili fudbalski velikani poput Pelea, Nejmara i mnogih drugih, prošle sezone je prvi put u svojoj bogatoj istoriji ispao iz elite.

To je bio veliki udarac za "crno-bele" koji nisu očekivali da će ispasti iz Serije A, ali dobro se oporavljaju i za sada im odlično ide u Seriji B jer se pred kraj 30. kola nalaze na drugoj poziciji i zaostaju samo bod za vodećim Novorizontinom.

Glavni cilj je povratak u elitu, a kako prva četiri na tabeli obezbeđuju promociju u Seriju A, jasno je da Santosu ide veoma dobro jer ima velikih plus sedam u odnosu na petoplasirani Atletiko MG devet kola pre kraja.

Forma u kojoj se nalaze "crno-beli" je odlična, neporaženi su na poslednjih osam ligaških duela na kojima su ostvarili četiri pobede i isto toliko remija, a vredi istaći i to da su te trijumfe ostvarili na minulih pet utakmica na kojima su osvojili impresivnih 13 bodova.

Današnji rival biće im još jedan bišvi prvoligaš Koritiba, koja se mučila tokom septembra i ostvarila je samo jednu pobedu na pet ligaških mečeva.

Zbog tako slabe forme pala je na 12. mesto na tabeli i zaostaje devet bodova za četvrtoplasiranim Sport Resifeom i mora gotovo perfektno da odigra završnicu sezone ako misli da se bori za plasman u elitu.

U prvom delu sezone Santos je pobedio Koritibu sa 2:0, a mi verujemo će "crno-beli" večeras osvojiti bar bod na "Stadionu Serinja".

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,40)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više