ROMA SVE BOLJA U PRVENSTVU: Smena De Rosija deluje kao prava odluka uprave "vučice"

V.M.

06. 10. 2024. u 11:05

IZABRANICI Ivana Jurića pokušaće da ostvare treću uzastopnu ligašku pobedu kada ih večeras od 18 časova na "Brijanteu" bude ugostila Monca.

FOTO: Tanjug/AP

Roma se baš mučila na startu Serije A, nije mogla nikoga da pobedi i uprava je brzo reagovala smenivši Danijelea de Rosija čije je mesto zauzeo Ivan Jurić.

Hrvatski stručnjak je uspeo da prodma ekipu, "šok terapija" radi svoje i "vučica" je ostvarila uzastopne pobede u prvenstvu nad Udinezeom i Venecijom.

"Crno-beli" su savladani sa 3:0, dok je protiv Venecije napravljen veliki preokret, a heroj pobede bio je mladi Pisili kojem Jurić daje sve više prostora i mogao bi postati ključni igrač u njegovom sistemu.

Doduše, treba napomenuti da je u uvodna dva kola Lige Evrope, Roma osvojila samo jedan bod, mada je sredinom nedelje protiv Elfsborga (0:1) hrvatski stručnjak u potpunosti rotirao ekipu i pitanje je koliko ga to takmičenje zanima u ovom trenutku i deluje da mu je glavni cilj da stabilizuje ekipu dobrim igrama u prvenstvu.

Neko ko to ne uspeva da uradi je Alesandro Nesta, proslavljeni italijanski fudbaler se ne snalazi u ulozi trener "bjankorosa".

Monca je trenutno najlošiji tim u Seriji A, nije ostvarila nijednu pobedu, sakupila je samo tri boda i zacementirana je za dno tabele.

Nesta je pod velikim pritiskom i po italijanskim medijima se piše da bi poraz na današnjem meču mogao da bude "kap koja bi prelila čašu".

Od kada je Monca ušla u Seriju A ovi rivali su odigrali četiri utakmica i Roma je bila znatno bolja, upisala je tri pobede, a pored toga je viđen remi.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više