VELIKAN DIŽE FORMU: Juri se četvrti trijumf u nizu!

V.M.

06. 10. 2024. u 09:50

FUDBALERI Liona pokušaće da nastave sa odličnim igrama kada budu ugostili Nant u okviru sedmog kola Lige 1 (15.00).

FOTO: Tanjug/AP

Lion je ponovo imao slab start sezone, mučio se rezultatski, a atmosfera je posebno bila loša nakon poraza u derbiju od Marselja (2:3) uprkos činjenice da je imao igrača više od petog minuta utakmice.

Ipak, taj neuspeh kao da je "trgao" ekipu Pjera Saža koja je nakon njega zaigrala znatno bolje i upisala tri vezane pobede u svim takmičenjima.

Prvo je pao Olimpijakos (2:0), zatim Tuluz (2:1), dok je sredinom nedelje domaći tim odigao najbolji meč ove sezone ubedljivo savladavši Rendžders u Ligi Evrope sa 4:1.

Ono što takođe raduje su dva gola Lakazeta protiv Rendžersa, njegovi prvi pogoci ove sezone i pristalice "dečaka" se nadaju da bi danas mogao da "otvori svoj račun" i u Ligi 1.

To neće biti lak zadatak je Lionu na noge dolazi Nant koji je pokazao da je veoma tvrd orah u uvodnih šest kola. Doživeo je samo jedan poraz, a pored njega je ostvario dve pobede i odigrao tri remija.

Zahvaljujući tim solidnim nastupima nalazi se na sedmom mestu na tabeli i sa određenom dozom samopouzdanja dolazi na "Park Olimpik stadion".

Ono što muči Nant pred današnji meč su povrede igrača, biće bez Koka, Lepenanta, Mahmuda, Sentonzea i Kasteleta, dok će kod domaćina utakmicu sigurno propustiti samo Moleba, a pod upitnikom su Mateta i Nemanja Matić.

Lion tradicionalno dobro igra na svom stadionu protiv Nanta, savladao ga je 18 puta na minula 23 duela na "Park Olimpik stadionu" i tipujemo keca na razigrane "dečake".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,77)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više