FEJENORD U PROBLEMU: Slot otišao u Liverpul, najbolji igrač povređen, a na noge im dolazi tim koji je vezao tri prvenstvene pobede

V.M.

06. 10. 2024. u 09:07

U jednoj od najzanimljivijih utakmica osmog kola Eredivizije, Fejenord će na "De Kajpu" dočekati Tvente (14.30).

FOTO: Profimedia

Fejenord je preko leta ostao bez svog najbitnijeg šrafa i čoveka koji ga je vratio u sam vrh holandskog fudbala, Arnea Slota, koji je preuzeo Liverpul i radi fantastičan posao sa njim pošto je prvi na tabeli Premijer lige uoči druge ovosezonske reprezentativne pauze.

Njegovo mesto zauzeo je danski stručnjak Brajan Briske pod čijom su palicom domaćini neporaženi u uvodnih šest kola, ali su ostvarili samo dve pobede i odigrali čak četiri remija (uz Spartu najviše u ligi).

Svakako da taj start kampanje nije zadovoljavajuć za velikana iz Roterdama, ali situacija je blago poboljšana sredinom nedelje kada je Fajenord slavio u Ligi šampiona na neugodnom gostovanju Đironi (3:2) što im je bio prvi trijumf u najjačem evropskom takmičenju.

Doduše, treba napomenuti i da "ponos juga" ne igra na najvišem nivou zbog izostanka najboljeg igrača Santijaga Himeneza koji je poslednje dve sezone kao od šale davao 20+ golova u Erediviziji i danas ga ponovo neće biti jer ga i dalje muči povreda kuka.

Sa druge strane, Tvente je nakon promenljivog starta sezone "dodao gas", neporažen je na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, tačnije odigrao je impresivne remije sa Junajtedom i Fenerom u Ligi Evrope (po 1:1), dok je u Erediviziji nanizao tri pobede (Herenven, Almere, NAK Breda).

Zahvaljujući tim trijumfima tim iz Enshedea se popeo na četvrto mesto i iznad je Fejenorda koji je trenutno sedmi sa četiri boda zaostatka u odnosu na današnjeg rivala.

Takođe, gosti imaju prednost i ako pogledamo skoriji istorijat međusobnih duela, na minulih pet obračuna slavili su dva puta, viđeno je isto toliko remija, dok je jedan trijumf upisao i Fejenord.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više