ZNA SE KO JE GAZDA U HOLANDIJI: PSV na perfektan način započeo odbranu titule

V.M.

05. 10. 2024. u 11:50

FUDBALERI PSV-a će pokušati da upišu osmu uzastopnu ligašku pobedu kada od 20 časova budu ugostili Spartu iz Roterdama na "Filips stadionu".

FOTO: Profimedia

PSV je prošle godine imao gotovo idealnu sezonu, bio je prvi na tabeli od početka do kraja, nije dozvolio Fejenordu da mu ozbiljnije zapreti ni u jednom trenutku i osvojio je titulu sa impresivnim 91. osvojenim bodom.

Malo mu je falilo da ostane neporažen, dožioveo je samo jedan, a ove sezone se nameračio da to "ispravi" i nakon sedam odigranih kola na svom saldu ima maksimalnan 21 bod.

"Filipsovci" ponovo dominiraju, pokazuje se da im nema ravnih trenutno u Erediviziji, a to se posebno vidi po njihovoj više nego impresivnih gol-razllici, 25:4.

Ipak, pored prvenstva igraju i u Ligi šampiona gde im ne ide dobro, u prva dva kola u osvojili samo jedan bod i moraju podići nivo igara na međunarodnoj sceni kako bi se održali u borbi za plasman u nokaut fazu takmičenja.

Danas će za rivala imati Spartu iz Roterdama koje pokazuje da je veoma tvrd orah ove sezone, doživela je samo jedna poraz na prvih sedam utakmica, a uz to je ostvarila dve pobede i odigrala čak četiri remija (uz Fejenord navjiše u Erediviziji).

Ono što je zanimljivo kod Sparte je to da joj se gotovo sve utakmice završavaju rezultatom 1:1 ili 2:1/1:2. To je bio slučaj na njenih poslednjih šest mečeva i jedino je sa Heraklesom u prvom kolu odigrala 0:0.

Ipak, danas je očekuje izuzetno težak zadatak, PSV ju je savladao na poslednja četiri međusobna duela i očekujemo da to učini i večeras na "Filips stadionu".

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,67)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više