TRADICIJA JE NA STRANI DORMTUNDA, ALI: "Milioneri" bez glavnog igrača dolaze u prestonicu

V.M.

05. 10. 2024. u 09:55

U tradicionalnom bundesligaškom subotnjem terminu od 15.30 Union Berlin će na "Alten forsteraju" ugostiti Borusiju iz Dortmunda.

Foto: Profimedia

Iako je dogurala do finala Lige šampiona prošle sezone, Borusija je preko leta odlučila da smeni trenera Edina Terzića, a pride je ostala bez svojih legendi Humelsa i Rojsa koji su nakon dugog niza godina napustili tim.

Kormilo je preuzeo nekadašnji igrač ekipe Nuri Šahin i pod njegovom palicom "milioneri" su nastavili da igraju fudbal na veliki broj golova i solidno su započeli sezonu.

Gosti su u uvodnih pet kola sakupili deset bodova i trenutno su četvrti u Bundesligi sa tri boda zaostatka u odnosu na vodeći Bajern Minhen, a pride su Ligu šampiona započeli pobedama nad Brižom i Seltikom.

Posebno je impresivna bila ta pobeda nad Seltikom jer je Dortmund u njoj postigao čak sedam golova (7:1), a čak tri puta je mrežu tresao Karim Adejemi koji sve više privlači pažnju velikih klubova i engeski mediji spominju da Liverpul u njemu vidi Salahovog zamenika.

Ipak, on se povredio i odsustvovaće do kraja oktobra, tako da će danas Dortmund biti bez njega što je veliki udarac, ali tradicija međusobnih duela je na njegovoj strani i tri puta zaredom je pobeđivao Union (2:1, 4:2, 2:0).

Što se tiče domaćina, on je takođe solidno započeo sezonu, sakupio je dva boda manje od Dormtunda i deveti je na tabeli, a ono što se posebno ističe je tvrd fudbal koji igra.

Union je do sada postigao samo četiri, a primio tri gola što je nekarakteristično za Bundesligu, pogotovo ako se pogleda naspram Dortmunda čija gol-razlika je 11:9.

Domaćini takođe imaju određenih problema za izostancima i biće bez Juranovića, Stejna i Prtajina.

Ono što vredi napomenuti je to da su ovi mečevi kombinovano odigrali deset mečeva u Bundesligi ove sezone i da ni na jednom od njih autsjader po kladionicama nije slavio.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više