VLAHOVIĆ DVA, KONSEISAO JEDAN: Tijago Mota pronašao nepogrešiv recept za Juventusove pobede

O. M. 06. 10. 2024. u 07:20

JUVENTUS dočekuje ekipu Kaljarija u prvoj utakmici nedeljnog programa sedmog kola Serije A. Susret u Torinu igra se u pomalo neobičnom terminu od 12.30.

FOTO: Tanjug/AP

Dve povrede u prvih 15 minuta, crveni karton za golmana, dosuđen kazneni udareac protiv njih i zaostatak od 2:1 sa manje od 25 minuta do kraja regularnog vremena. Ništa od ovoga nije sprečilo Juventus da na kraju proslavi trijumf od 3:2 u Ligi šampiona u sredu nad Red bul Lajpcigom.

Bio je to tek drugi put u sezoni da izabranici Tijaga Mote vežu dve pobede, nakon uvodne dve utakmice u sezoni. Za obe te pobede u nizu treba da zahvale Dušanu Vlahoviću koji je na obe postigao po dva gola. U Lajpcigu mu je bilo dovoljno 18 minuta za to. Dva puta je srpki internacionalac svojim golovima neutrlaisao vođstvo u koje je "bikove" uvodio Benjamin Šiško, ali je pobednički pogodak bio delo Fransiska Konseisaa u 83. minutu. Zanimljivo, Portugalac je i protiv Đenove postigao treći gol za Juve posle dva Srbinova.

Još jedna zanimljivost u bezi sa rezultatima "stare dame" ove sezone je da su u svih pet pobeda postigli tačno po tri gola, dok su sve tri neodlučene utakmcie završene bez golova.

Juve ulazi u ovo kolo utakmica Serije A na drugom mestu sa samo jednim bodom zaostatka za vodećim Napolijem. Ako se taj trend nastavi i ovde valja očekivati da ipak bude pobeda "bjankonera" sa tri postugnuta gola, jer je poslednji put Juventus kao domaćin odigrao 0:0 protiv Kaljarija davne 1987. godine.

Kao i njihov domaćin, i Kaljari u ovaj meč ulazi posle dve uzastopne pobede, pošto su, nakon što su savladali Kremoneze sa 1:0 u Kupu Italije, pobedili Parmu sa 3:2, čime su pobegli sa dna tabele. Izabranici Davidea Nikole su dva puta vodili a kada je Parma izjednačila na 2:2 činilo se da će ostati bez pobede, ali radost "mlekadžija" posle gola iz kaznenog udarca trajala je manje od minuta pre nego što su goti praktično sa centra postigli i treći gol.

OVa utakmica još jednom je potvrdila da "ostrvljani" sve što urade, urade u drugoj polovini utakmice, jer su i dalje jedina ekipa u Seriji A koja nije postigla gol u prvih pola časa igre.

Zato i ne čudi što su na četiri od poslednjih sedam utakmica jurili zaostatak iz prvog dela, dok protiv Juventusa nisu uspeli da daju gol u prvom poluvremenu na osam od poslednjih devet utakmica.

S druge strane i Juventusovih poslednjih pet golova protiv Kaljarija je postignuto u 60. minutu ili posle njega.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 2,32)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više