NEZAUSTAVLJIVI MITROVIĆ PONOVO RUŠI AL AHLI: "Plavi talas" grabi ka novoj duploj kruni, ali merka i Ligu šampiona

O. M. 05. 10. 2024. u 07:30

HILAL gostuje Ahliju u šestom kolu saudijske Pro lige. Utakmica se igra od 20 časova na stadionu "Kralj Abdula" u Džedi.

Profimedia

"Plavi talas" je ove sezone nezaustavljiv i teško da će iko sprečiti izabranike Žorža Žezusa da odbrane duplu krunu u saudijskoj Arabiji, a malo je verovatno da će iko uspeti i da ih pobedi.

Osim toga, za razliku od prošle sezone, čini se da je ekipa ove godine na dobrom putu da osvoji i Azisjku ligu šampiona, gde je prošle sezone zaustavljena u polufinalu od potonjeg osvajača Al Ajna iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Još kada se ekipi posle višemesečne povred epriključi Nejmar... Biće zanimljivo videti kako će zajedno funkcionisati brazilski superstar i najbolji strelac saudijske lige i srpske reprezentacije Aleksandar Mitrović.

Mitrogol je postigao neverovatnih osam golova u prvih pet kola, što je "samo" polovina od ukupnog broja Al Hilalovih. U prošlom kolu, srpski golgeter se vratio golom posle  kraćeg posta od dve utakmice, taman na vreme da ne dozvoli Karimu Benzemi da se izjednači s njim na čelu liste strelaca.

"Plavi talasi" ulaze u ovaj meč puni samopouzdanja, udobno zavaljeni na vrhu tabele u Saudijskoj Pro ligi sa maksimalnim brojem bodova iz pet utakmica, spektakularno su započeli sezonu i ostali neporaženi u svim takmičenjima.

To potvrđuje i nedavno demoliranje Al-Šorte rezultatom 5:0 u elitnoj doiviziji Azijske lige šampiona sredinom nedelje naglašava njihovu moćnu formu za golove.

Iako Al Ahli više od četiri godine nije pobedio u međusobnim susretima, maolo je nedostajalo da upravo ova ekipa prekine trijumfalni niz "plavog talasa". Bilo je to u polufinalu Superkupa, a samo je Aleksandar Mitrović zaslužan što se to nije desilo. Srbin je postigao izjednačujući pogodak za 1:1 u 90. minutu utakmice i tako je odveo u jedanaesterce jer se produžeci nisu igrali. Na kraju su Mitrović i njegov zemljak i saigrač iz reprezentacije Sergej Milinković-Savić postigli dva poslednja gola sa bele tačke i odveli Hilal u finale gde je sa 4:1 demoliran Itihad.

Osam pobeda i remi u poslednjih devet ligaških susreta govore da je Hilal i danas veliki favorit.

Al Ahli je u ligi šampiona pobedio Vasl iz UAE čime je prekinuo mini-seriju od dva poraza u domačim takmičenjima. Izgubili su u prvenstvu od prijatnog iznenađenja sezone, novajlije Al Kadisije koja je neočekivano posle pet kola u gornjem delu tabele, ali veći šok priredili su svojim navijačima u Kupu gde su ispali od drugoligaša Al Džandala.

Imajući u vidu formu obe ekipe, a naročito napadački potencijal Hilala, jasno je da su gosti favoriti, a mi predviđamo njihovu pobedu u z najmanje tri postignuta gola.

NAŠ TIP: 2&G3+ (kvota 2,48)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više