KAD SU SVECI MARŠIRALI HAJBERIJEM: Sautempton se još privikava na Premijer ligu

O. M. 05. 10. 2024. u 07:10

EKIPA Arsenala dočekuje Sautempton u Londonu od 16 časova na stadionu "Emirati", u okviru sedmog kola engleske Premijer lige.

FOTO: Tanjug/AP

Posle nesrećnog remija protiv Mančester sitija u petom kolu, fudbaleri Arsenala zabeležili su tri pobede u svim takmičenjima. Prvo su savladali Bolton u Liga kupu (5:1), a onda su u veoma uzbudljivoj utakmici pobedili Lester sa 4:2 u šestom kolu.

U duelu sa "lisicama" Arsenal je pokazao određene oscilacije. Već u prvom poluvremenu su vodili sa 2:0, ali su dozvolili rivalima da izjednače. Navijači su bili uplašeni do kraja utakmice kada su fudbaleri Arsenala postigli dva gola i obezbedili pobedu.

Ove nedelje su nastavili dobru formu. U drugom kolu Lige šampiona pobedili su Pari Sen Žermen sa 2:0 na svom terenu u jednom od derbija kola. Strelci za "tobdžije" bili su Kaj Haverc i Bukajo Saka.

S druge strane, fudbaleri Sautemptona se i dalje prilagođavaju uslovima Premijer lige po povratku iz Čempionšipa. Njihovi rezultati ove sezone su dosta loši. Još uvek nisu upisali pobedu, osvojili su samo bod, uz šest poraza.

Postigli su samo tri gola i primili čak 12, iako nisu imali baš težak raspored. Ostale su im utakmice protiv najjačih ekipa. Tim trenera Rasela Martina je najneefikasniji tim u celoj Premijer ligi. Oni će u naredna tri kola igrati protiv Arsenala, Lestera i Mančester sitija, tako da su male šanse da napreduju mnogo na tabeli.

Sautempton nije poražen u tri poslednja međusobna susreta, uključujući i poslednji put kada su se s nekog premijerligaškog gostovanja vratili neporaženi (april 2023. godine - 3:3), ali "sveci" nemaju pobedu na gostovanju Arsenalu još od vremena legendarnog stadiona "Hajberi", konkretno od 1987. godine.

NAŠ TIP: 1&4+ (kvota 2,05)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više