FULAM SE NAPRIMAO GOLOVA OD SITIJA: "Kolibari" igraju najbolju sezonu poslednje dve decenije

O. M. 05. 10. 2024. u 08:45

U jednom od zanimljivijih susreta sedmog kola engleske Premijer lige na stadionu "Etihad" od 16 časova sastaju se Mančester siti i Fulam.

FOTO: AP/Tanjug

Mančester siti je silovito krenuo sezonu, rutinski je pobeđivao sve svoje rivale, međutim, povrede ključnih igrača su ga usporile, tako da je u poslednjih pet utakmica čak tri puta odigrao neodlučeno.

Sa dva uzastopna remija u prvenstvu pali su na tabeli iza Liverpula sa bodom zaostatka za "redsima". Prvo su remizirali sa Arsenalom kod kuće (2:2), a potom i sa Njukaslom u gostima odigrali 1:1.

Ovu nešto slabiju formu Građana iskoristili su fudbaleri Liverpula, koji su preuzeli prvo mesto na tabeli. Uoči sedmog kola, izabranici Pepa Gvardiole drže drugo mesto sa 14 bodova, koliko ima i Arsenal, dok je Liverpul trenutno lider sa 15 bodova.

Tokom nedelje, Mančester siti je ostvario ubedljivu pobedu u Ligi šampiona. U Bratislavi su rutinski savladali Slovan sa 4:0, a golove su postigli Gundogan, Holand, Foden i Mekiti.

Velike probleme menadžeru Pepu Gvardioli prave povrede ključnih igrača. Rodri je izgubljen do kraj sezone zbog povrede ukrštenih ligamenata, Kevina de Brujnea muči prepona zbog koje povrede se sigurno neće vratiti treninzima pre završetka reprezentativne pauze, OSkar Bab se i dalje oporavlja od preloma noge, a Natana Akea muči mišić. 

Koliko god da su ove povrede teške i za tim i za igrače, druga strana medalje, ona malo svetlija, je šansa koju su time dobili igrači sa inače manjom minutažom, što je Gvardiola posle povratka iz Bratislave i priznao.

Naravno da bez De Brujnea i Rodrija "građani" nisu isti tim, pa su i ova dva premijerligaška remija, protiv nimalo lakih protivnika zadovoljavajući.

S druge strane, fudbaleri Fulama mogu biti veoma zadovoljni početkom sezone. Zapravo, ovo je najbolji start sezone za "kolibare" od 2003/04, kada su završili kao deveti, što im ipak nije najbolji finiš jer su pet godina kasnije bili sedmi.

Trenutno su na šestom mestu sa 11 bodova. U šest odigranih kola ostvarili su tri pobede, dva remija i jedan poraz. Nisu izgubili u poslednjih pet utakmica.

Sve linije tima funkcionišu veoma dobro. Antoni Robinson, ofanzivni levi bek, učestvuje u većini napada. Trio na sredini terena Smit Rou – Traore – Ivobi igra veoma tečno, dok je napadač Raul Himenez u odličnoj formi, poentirajući u svakoj od poslednje tri utakmice.

Fulam nije izgubio na prethodna dva gostovanja, pa ostaje da se vidi da li će uspeti da se dobro izbore sa favorizovanim protivnikom. KAda su se poslednji put sastali nisu se "kolibari" baš dobro proveli, prošli su kao nedavno Slovan, sa četiri gola u mreži. Nekoliko meseci pre toga, bilo je još gore - pukla je petarda u režiji Eringa Holanda koji je postigao het-trik u drugom poluvremenu.

Ipak, za danas prognoziramo manji broj golova, pošto nema Rodrija i De Brujnea, dok je Fulam teško u poziciji da zapreti šampionu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 0-2 (kvota 2,75)
PREDLOG ZA HRABRIJE: 1&0-2 (kvota 4,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više