LIVERPUL ČUVA PRVO MESTO: "Redsi" redovno odnose tri boda sa "Selhurst parka"

V.M.

05. 10. 2024. u 07:00

SEDMO kolo Premijer lige otvaraju Kristal palas i Liverpul koji se u standardnom subotnjem premijerligaškom terminu od 13.30 sastaju na "Selhurst parku".

FOTO: Tanjug/AP

Iako su mnogi mislili da će odlazak Jirgena Klopa sa klupe Liverpula znatno oslabiti engleskog giganta, to na startu sezone nije slučaj, njegovo mesto preuzeo je Arne Slot koji dokazuje da se radi o sjajnom treneru i "redsi" beleže veoma dobre rezultate.

Nakon šest odigranih kola prvi su na tabeli Premijer lige sa 15 osvojenih bodova, a veoma uspešno su započeli i Ligu šampiona jer su u prva dva kola ostvarili rutinske pobede nad italijanskim rivalima, prvo su bili bolji od Milana na "San siru" (3:1), dok su sredinom ove nedelje na "Enfildu" savladali Bolonju (2:0).

Arne Slot je odlično naštelovao ekipu i pored toga što preko leta Liverpul nije doveo ozbiljnija pojačanja, za sada se njegovo dovođenje pokazalo kao pun pogodak i u klubu se nadaju da će nastaviti sa sjajnim igrama koje pružaju na startu sezone.

"Redsi" se trenutno nalaze u seriji od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a ono što je posebno impresivno je da su na tim mečevima postizali bar po dva gola, a najviše su se raspucali protiv Vest hema u EFL kupu kada su brojali do pet (5:1).

Liverpul ima bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Siti i trećeplasirani Arsenal, tako da bi novim trijumfom ostao na prvom mestu za vreme reprezentativne pauze, a velike su šanse da će ga ostvariti jer je na poslednjih pet poseta "Selhurst parku" ostvario čak četiri trijumfa.

Takođe, forma Palasa na početku sezone je veoma loša, domaćin je jedna od retkih ekipa koja i dalje nije ostvarila nijednu pobedu i sa samo tri sakupljena boda iz uvodnih šest kola nalazi se u zoni ispadanja na 18. mestu.

Oliver Glasner je pri kraju prošle sezone preuzeo "orlove" koji su pod njegovom palicom igrali sjajan fudbal, bili su jedna od najboljih ekipa u ligi, međutim ove godine ne igraju ni približno tome.

Jedan od najvećih razloga za to su gubici veoma bitnih igrača, pre svega se misli na Majkla Olisea koji je pojačao Bajern Minhen, dok je u smiraj prelaznog roka prodat i ponajbolji štoper ekipe Andersen koji je pojačao gradskog rivala, ekipu Fulama.

Zamene koje su dovedene ne uspevaju da ih odmene kako se očekivalo, a i evidentno je da blaga promena formacije sa 3-4-2-1 na 3-4-1-2 nije donela ništa dobro Palasu.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Holdinga, Ričardsa, Franke, Riada i Dukurea, dok će kod gostiju meč sigurno propustiti Harvi Eliot, a pod znakom pitanja je Federiko Kjezi kojeg ponovo muči blaža povreda.

Forma, momenutum i tradicija su na strani Liverpula, tako da dvojka ne bi trebala da se dovodi u pitanje na "Selhurst parku", pogotovo ako "redsi" prvi zatresu mrežu na ovom meču.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više