NAPOLI JE PONOVO KONKURENT ZA TITULU: Četa Antonija Kontea predvođena Kvarachelijom i Lukakuom je prejaka za razigranog novajliju

V.M.

04. 10. 2024. u 07:30

SEDMO kolo Serije A otvoriće Napoli i Komo koji se sastaju na "Dijego Armando Maradoni" od 21.00.

Foto: Profimedia

Nakon katastrofalne odbrane titule i jedne od najlošijih sezone u skorijoj istoriji, promene su bile preko potrebne u Napoliju i uprava ih je preko leta napravila.

Najbitnija je bila ona na klupi, doveden je Antonio Konte koji je poznat po svom sjajnom radu, što u italijanskom, što u međunarodnom fudbalu i tim dovođenjem je bilo jasno da domaćini žele da se vrate u borbu za titulu.

Što se tiče igračkog kadra, dovedeno je nekoliko kvalitetnih pojačanja, a za sada su se od njih najviše istakli Lukaku, Neres i Bonđorno koji su kombinovano plaćeni oko 100 miliona evra.

Na terenu to za sada izgleda dosta dobro, kampanja jeste otvorena ubedljivim porazom od Verone (0:3), ali nakon toga je Napoli zaigrao znatno bolje i na narednih pet utakmica je upisao četiri pobede uz remi sa jednim od glavnih rivala u borbi za Skudeto, Juventusom (0:0).

U prošlom kolu ugostio je Moncu i utakmica je već bila rešena na poluvremenu, jer su se u prvom delu igre u listu strelaca upisali Mateo Politano i Hviča Kvarachelija (2:0).

Konte polako namešta ekipu, trostruki prvaci Italije izgledaju bolje iz nedelje u nedelju, a kako nemaju obaveze u Evropi i ostatak lige ne igra na visokom nivou, mogli bi ozbiljno da se umešaju u borbu za titulu.

Takođe, priliku za trofej imaće i u Kupu Italije koji su otvorili pobedom nad Modenom, dok su sredinom prošle nedelje savladali i Palermo, ali u osmini finala će imati dosta teži zadatak jer ih očekuje obračun sa Laciom.

Danas im na noge dolazi novajlija u Seriji A, Komo koji igra solidno u poslednje vreme i nakon slabog otvaranja prvenstva osvojio je sedam bodova na protekle tri utakmice zahvaljujući kojima se izdigao sa dna tabele i sada zauzima sigurno deseto mesto.

Za vreme te serije dobrih rezultata, gosti su igrali mečeve sa velikim brojem golova, remizirali su sa Bolonjom (2:2), dok su od Atalante i Venecije bili bolji rezultatom 3:2.

Ono što je za Komo bitno je da ove sezone opstane u eliti, Fabregas na svom raspolaganju ima dosta solidan tim i ako nastave sa dobrim igrama, ne bi trebalo da imaju problema da sačuvaju status prvoligaša.

Ipak, danas igraju protiv tima koji se bori za Skudeto, Napoli je u naletu i imaće veliku podršku sa tribina i smatramo da gosti neće moći da se nose sa Kvarachelijom i Lukakuom koji predvode napad Napolitanaca.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Pogledajte više