"ŽUTA HORDA" JE U NALETU: Pre sedam dana je pokazala da može biti hit Lige Evrope

V.M.

03. 10. 2024. u 11:52

FUDBALERI Rojal uniona će u drugom kolu Lige Evrope ugostiti Bode glimt (21.00).

Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Bode Glimt je dobro poznat našoj publici jer je igrao plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde koju je pobedio u Norveškoj (2:1), ali tu prednost nije uspeo sačuvati na stadionu "Rajko Mitić" gde su crveno-beli slavili sa 2:0.

Ipak, "žuta horda" će ponovo igrati grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, što je u poslednje vreme postala redovna pojava jer Bode raste iz godine u godinu i beleži sve bolje rezultate na međunarodnoj sceni.

U prvom kolu dočekali su jednu od najboljih ekipa Lige Evrope, Porto i savladali su ga sa 3:2, tako pokazavši da su veoma neugodan protivnik svima, pogotovo kada igraju na svom "Aspmira stadionu".

Nakon tog trijumfa Bode je savladao Kristijansund (4:0) u domaćem prvenstvu, tako da se može reći da je brz zaboravio ubedljiv poraz od Brana (1:4) koji je doživeo pre deset dana.

Sa druge strane, Rojal union je proteklog vikenda konačno upisao pobedu nakon pet vezanih mečeva bez trijumfa u svim takmičenjima. Dočekao je ekipu Kortajka i slavio sa 2:0, što mu je malo podiglo samopouzdanje nakon razočaravajućeg niza.

Belgijski predstavnik je Ligu Evrope započeo porazom od Fenerbahčea (1:2), tako da mu je danas potreban bar bod kako se ne bi našao pri samom dnu tabele drugog najjačeg evropskog takmičenja.

Fudbal kakav igra Bode obećava veliki broj golova i očekujemo da se belgijanci prilagode njihovom stilu.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,83)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više