OBA TIMA SE NALAZE U DOBROJ FORMI: Domaćini su ostvarili četiri vezane pobede, gosti dve

V.M.

03. 10. 2024. u 11:28

U jednoj od zanimljivijih utakmica današnjeg programa Lige Evrope, Rendžers će na čuvenom "Ajbroksu" dočekati Lion (21.00).

FOTO: Tanjug/AP

Rendžers je dobro poznato lice u Ligi Evrope, pre par sezona je dogurao do samog finala u kojem je bolji od njega bio Ajntraht, dok je prošle godine u osmini finala poražen od Benfike.

Ipak, ovu kampanju škotski predstavnik nije dobro započeo, Dinamo Kijev ga je rutinski eliminisao iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i tako okončao njegov san povratka među evropsku elitu, a nakon toga je usledio ubedljiv poraz od Seltika (0:3) u jednom od najvatrenijih derbija na svetu.

Nakon toga, domaćini su podigli formu, vezali su četiri pobede zaredom u svim takmičenjima, a među njima je i trijumf nad Malmeom u prvom kolu Lige Evrope (2:0), tako da u dobrom ritmu dočekuju Lion koji takođe igra sve bolje.

Francuski velikan je ponovo imao slab start sezone koji je kulminirao porazom od velikog rivala Marselja (2:3), iako je Lion imao igrača više od petog minuta.

Nakon toga se situacija dosta popravila, usledio je trijumf nad Olimpijakosom na otvaranju Lige Evrope (2:0), a zatim su i u prvenstvu osvojena tri boda na neugodnom gostovanju Tuluzu (2:1).

Ti trijumfi su znatno podigli atmosferu u klubu i "dečaci" su željni da večeras ostvare het-trik i upišu treću uzastopnu pobedu.

Danas očekujemo neizvestan meč, oba tima su u ritmu i napadački raspoložena, tako da je najrealniji tip bar po jedan gol sa obe strane.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više