RENESANSA U RIMU: Jurić naštelovao "vučicu" koja ne zna za poraz od kada ju je preuzeo hrvatski stručnjak

V.M.

03. 10. 2024. u 10:30

FUDBALERI Rome pokušaće da nastave sa odličnim igrama na gostovanju Elfsborgu sa kojim se sastaju u okviru drugog kola Lige Evrope (21.00).

FOTO: EPA

Elfsborga, on se nakon deset godina odsustva vraća u grupnu fazu evropskih takmičenja. Put do Lige Evrope nije bio lak za švedskog predstavnika koji je kvalifikacije započeo od prvog kola koje je igrao još u julu i redom je bio bolji od Pafosa, Šerifa iz Tiraspolja i Moldea.

Za vreme kvalifikacija, Elfsborg se uglavnom oslanjao na svoju čvrstu odbranu koja je sačuvala mrežu na pet od osam odigranih utakmica, ali već u prvom kolu su videli da će se tako dobre defanzivne igre teško ponoviti u grupnoj fazi jer su u porazu od AZ Alkmara primili čak tri gola (2:3).

Što se tiče švedskog prvenstva, tu igraju solidno u poslednje vreme, neporaženi su na minulih pet utakmica, mada su ostvarili samo dva trijumfa uz ćak tri remija.

Sa druge strane, Roma izgleda znatno bolje na terenu od kada ju je preuzeo Ivan Jurić. Hrvatski stručnjak je "zategao" "vučicu" koja je na tri meča pod njegovom palicom ostvarila dve pobede uz remi uz dosta dobru gol-razliku na tim susretima, 6:3.

Poslednji meč đalorosi su odigrali protiv Venecije za vikend i slavili su posle preokreta rezultatom 2:1.

Ligu Evrope su otvorili remijem sa Atletik Bilbaom na "Olimpiku", poveli su brz na tom meču preko Dovbika i vodili su do same zaršnice kada im je ponestalo koncentracije što je 85. minutu iskoristio Paredes.

Romin cilj je da se nađe među prvih osam i danas bi trebala da ide na pobedu svim snagama, ali domaćin je poražen u prvom kolu i željan je da se dokaže pred svojim navijačima, pa opreznije tipujemo duplu šansu na "vučicu" uz golove.

NAŠ TIP: X2&2-5 (kvota 1,55)

Pogledajte više