BIĆE GOLOVA, DANAŠNJI RIVALI NE ZNAJU DRUGAČIJE: Na utakmicama ovih timova mreže se redovno tresu u velikom broju od starta sezone

V.M.

03. 10. 2024. u 09:46

U ovkiru drugog kola Lige Evrope svoje prve bodove će tražiti Bešiktaš koji na "Tupras stadionu" dočekuje Ajntraht iz Frankfurta (21.00).

Foto: Profimedia

Domaćini su preko leta napravili izuzetno zanimljivu ekipu, doveli su nekoliko veoma kvalitentih pojačanja poput Ćira Imobilea, Rafe Silve, Žoaa Marija, Gabrijela Pauliste... i igraju veoma dobar fudbal.

To pre svega pokazuju u turskoj Superligi koju su odlično otvorili, osvojili su 16 bodova na uvodnih šest mečeva i zaostaju tri boda za vodećim Galatasarajem koji je odigrao meč više od njih.

Ono što se najviše ističe kod "crno-belih" je to da igraju izuzetno ofanzivan fudbal pod palicom Đovanija van Bronkhorsta što smo videli pre tri dana kada su pobedili Kajzeri sa 3:0 i postigli su čak 14 golova na šest ligaških utakmica.

Što se tiče Lige Evrope, nju nisu dobro započeli, ubedljivosu poraženi od strane Ajaksa na "Johan Krojf areni" (0:4) i danas će uraditi sve što mogu kako bi osvojili prve bodove u Ligi Evrope.

Sa druge strane, Ajntraht je u prvom kolu ispustio pobedu protiv Plzenja pred svojim navijačima, vodio je sa 3:1 do samog kraja susreta i onda je u poslednjih deset minuta primio dva gola i morao se zadovoljiti bodom.

Taj "kiks" nije previše poremetio goste koji igraju odlično na startu ove kampanje, proteklog vikenda su rutinski slavili na gostovanju Holšajn Kilu (4:2) i tako nastavili pobednički niz u Bundesligi koji trenutno broji četiri uzastopna trijumfa.

Najzaslužniji za sve te pobede egipćanin Omar Marmuš koji je prošle sezone postigao 12 golova, a sada na svom saldu već ima šest iz uvodnih pet utakmica.

Oba tima vole da igraju na golove, njihove utakmice broje veliki broj pogodaka i očekujemo da se mreže tresu u velikom broju na "Tupras stadionu".

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više