FIKS DANA: Galatasaraj rutinski odnosi tri boda iz Rige

V.M.

03. 10. 2024. u 09:00

U drugom kolu Lige Evrope gledaćemo obračun između RFS-a i Galatasaraja. Meč se igra na "Daugavas stadionu" u Rigi i počeće u 18.45.

FOTO: Tanjug/AP

Galata je u ovu sezonu ušla sa velikim očekivanjima, ponovo je uložen veliki novac sa namerom da se odbrani tron u domaćem prvenstvu i napadne dobar rezultat u Ligi šampiona, međutim, taj san je okončan već u kvalifikacijama jer je u plej-of fazi bolji od nje bio Jang bojs.

Taj poraz je bio veliki udarac za turskog velikana koji je odgovorio dovođenjem Viktora Osimena i tako pokazao da želi da ima ozbiljnu ulogu u Ligi Evrope, a možda čak i ponovi uspeh iz sezone 1999/2000. kada su osvojili takmičenje.

Otvorila ga je u stilu, dočekala je neugodni PAOK i odigrala veoma dobar meč, slavila je sa 3:1, a zanimljivo je to da su svi golovi na tom susretu postignuti u drugom delu igre.

Što se tiče domaćeg prvenstva, istanbulski velikan ga je otvorio sa šest uzastopnih pobeda, međutim, za vikend je ispustio prednost od tri gola protiv Kasimpaše (3:3) i danas će biti oran da novim trijumfom "zaboravi" neobjašnjivi pad u igri na tom meču.

Sa druge strane, RFS je napravio veliki uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, u plej-ofu kvalifikacija je iznenadio sve pobedivši APOEL nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i tako ispisao istoriju kluba.

Domaćini su odmah u prvom kolu videli da će im biti izuzetno teško u drugom najjačem evropskom fudbalskom takmičenju, igrali su sa FKSB-om u Rumuniji i nekadašnji prvak Evrope je ubedljivo slavio sa 4:1.

RFS je u letonskoj ligi ponovo neprikosnoven, lagano se "šeta" do novog naslova prvaka, međutim, kvalitet tog prvenstva ne može da se nosi sa Ligom Evrope i očekujemo rutinski trijumf Galatasaraja u Rigi.

NAŠ TIP: 2&3-6 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više