KO BI REKAO DA SE OVAJ MEČ IGRA U LIGI ŠAMPIONA? Austrijski i belgijski prvaci su među najslabijim ekipama u najjačem fudbalskom takmičenju

V.M.

02. 10. 2024. u 13:28

Jedan od najnezanimljivijih mečeva današnjeg programa Lige šampiona igra se u Gracu, gde će Šturm na "Merkur areni" ugostiti Klub Briž (21.00).

Foto: EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES

Liga šampiona ove godine ima novi sistem takmičenja, povećan je broj klubova koji učestvuju, tako da imamo neke manje zanimljive utakmice između timova koji nisu velika imena u međunarodnom fudbalu kao što je ova večerašnja.

Šturm je sve iznenadio osvajanjem austrijske Bundeslige, a zahvaljujući tome direktno se plasirao u Ligu šampiona u kojoj nije igrao još od kada ga je Ivica Osim predvodio sa klupe u sezoni 2000/01.

Domaćini preko leta nisu ojačali ekipu, tako da su realno gledano među najslabijim ekipama u evropskoj eliti, a pride će danas biti i bez kapitena i jednog od najboljih igrača Gorenca Stankovića koji se povredio za vikend i to će biti veliki minus za "crno-bele".

U prvom kolu Šturm je odigrao solidno protiv Bresta, ali je na kraju poražen (1:2) i morao je teren napustiti pognute glave.

Sa druge strane, Briž je vezao četiri pobede krajem avgusta i početkom septembra, međutim, nakon poraza od Borusije u prvom kolu Lige šampiona (0:3) "kola su krenula nizbrdo" za goste koji su nakon toga u prvenstvu osvojili samo jedan bod na dve utakmice. Prvo su poraženi od Genta (2:4) pred svojim navijačima, a zatim su pogotkom Vanakena u sudijskoj nadoknadi jedva osvojili bod na gostovanju Šarleroi.

Ono što je zanimljivo kod gostiju je to da su na poslednjih šest gostovanja u Ligi šampiona ili "spuštali roletnu" ili primali bar po četiri gola, tako da se ne zna šta se može očekivati od njih.

Na poslednjih sedam od osam utakmica Šturma oba tima su tresla mrežu, dok su na svih osam viđena bar po tri pogotka, što je više nego dovoljno da se oproba goleada u Gracu.

NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 1,77)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 3,40)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više