NOVA BRUKA DINAMA? "Kneževi" puni samopouzdanja dolaze u Zagreb nakon pobede nad Barselonom

V.M.

02. 10. 2024. u 09:25

OD 21 čas na "Maksimiru" ćemo gledati meč drugog kola Lige šampiona kada Dinamo bude dočekao razigrani Monako.

Foto: Profimedia

Dinamo je u prvom kolu doživeo pravu bruku u Minhenu, primio je čak devet golova protiv Bajerna što je negativni rekord Lige šampiona, a posebno se gostio Hari Kejn koji je četiri puta tresao mrežu "modrih".

Nakon tog poraza, Dinamo je doživeo novu katastrofu u prvenstvu kada ga je u prvenstvu savladao Slaven Belupo (1:4) i uprava je shvatila da su promene preko potrebne, pa je napravljena rokada na klupi i domaćina je preuzeo Nenad Bjelica.

Pod njegovom palicom ostvarena je pobeda nad lokalnim rivalom Lokomotivom proteklog vikenda (5:1), ali danas hrvatskog šampiona očekuje znatno teži meč jer na "Maksimir" dolazi razigrani Monako.

"Kneževi" "pucaju" od samopouzdanja, igraju sjajan fudbal i upisali su četiri vezane pobede u svim takmičenjima. Poslednju u nizu ostvarili su za vikend protiv Monpeljea (2:1), a takođe treba napomenuti da su se njome izjednačili po broju osvojenih bodova sa PSŽ-om i sada se nalaze na deobi prve poziciji na tabeli Lige 1.

Što se tiče Lige šampiona, Monako ju je otvorio pobedom nad Barselonom (2:1), doduše imao je igrača više većim delom meča, ali to ne umanjuje značaj osvojena tri boda i ako bi danas ponovo slavili napravili bi veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu najjačeg evropskog takmičenja koje se ove sezone igra u potpuno novom formatu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više