BODOVI SU IM PREKO POTREBNI: Večerašnji rivali su Ligu šampiona otvorili porazima

V.M.

02. 10. 2024. u 08:45

DANAŠNjI program Lige šampiona otvoriće Đirona i Fejenord koji se sastaju u Kataloniji od 18.45.

Foto Profimedia

Đirona je prošle sezone imala najbolju kampanju u svojoj istoriji, konstantno je bila u vrhu tabele La lige, borila se jedno vreme i za prvo mesto sa Realom, a na kraju se morala zadovoljiti trećom pozicijom koju je zauzela iza "kraljevskog kluba" i Barselone. To joj je donelo istorijski plasman u Ligu šampiona i ove godine debituje u najjačem evropskom takmičenju.

Doduše, preko leta je ostala bez nosilaca igre Savinja i Dovbika, koje nije zamenila igračima sličnog kvaliteta i očekivano se muči na startu sezone.

Na devet odigranih utakmica Katalonci su upisali samo dve pobede, a vredi napomenuti i to da imaju ozbiljne napadačke probleme i da su na poslednja četiri meča u svim takmičenjima postigli samo jedan gol.

Sa druge strane, Fejenord je takođe preko leta ostao bez ključnog šrafa, trenera Arnea Slota koji radi fantastičan posao, a njegova zamena Brajan Priske je već sada pod velikim pritiskom.

Danski stručnjak ne uspeva da pokrene ekipu kao što je to radio Slot, Fejenord je ostvario samo jednu pobedu na minulih pet utakmica u svim takmičenjima i rezultati su debelo ispod očekivanih.

Večerašnji rivali su porazima otvorili Ligu šampiona, tako da će danas biti posebno motivisani da osvoje bar po bod, očekujemo neizvestan meč i tipujemo "iks" na poluvremenu ili kraju meča.

NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,88)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više