"LAVOVI" BI MOGLI BITI PRAVI HIT LIGE ŠAMPIONA: Portugalski velikan pun samopouzdanja dolazi u Ajndhoven

V.M.

01. 10. 2024. u 12:10

U drugom kolu Lige šampiona gledaćemo duel između PSV-a i Sportinga koji se od 21.00 sastaju na "Filips stadionu".

Foto Profimedia

Šampion Holandije nije izgledao dobro u prvom kolu, doduše imao je neugodno gostovanje Juventusu na "Alijanc stadionu", ali dosta je slabo odigrao i rutinski je poražen rezultatom 1:3.

Pored toga, malo šta se može zameriti domaćinu koji ponovo igra sjajno u Erediviziji, pokazao je da apsolutni favorit za osvajanje novog naslova u uvodnih par kola i prvi je na tabeli sa maksimalnim učinkom od 21 osvojenog boda uz sjajnu gol-razliku, 25:4.

Sa druge strane, još bolje ide Sportingu koji nošen Viktorom Đekerešem redom "melje" sve svoje protivnike, vezao je osam pobeda u svim takmičenjima i postigao je čak 27 golova za vreme te serije, preko tri po meču!

Najzaslužniji za to je neprikosnoveni Šveđanin, Viktor Đekereš koji je među najubitačnijijim centarforovima Evrope sa 11 postinignutih golova u svim takmičenjima.

Zbog takvih nastupa privlačoi pažnju velikih fubdalskih klubova i pitanje je vremena kada će preći u neku od najjačih liga na svetu i doneti veliku zaradu "lavovima".

Što se tiče Lige šampiona, četa Rubena Amorima je savladala Lil sa 2:0, a maestralne golove postigli su Đekereš i Debast koji su doneli vredna tri boda svojoj ekipi.

Sporting je izuzetno kvalitetan tim, mogao bi biti pravi hit Lige šampiona i verujemo da će osvojiti bar jedan bod u Ajndhovenu.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više