"ŠEŠIRDŽIJE" U PROBLEMU: Dve pobede u sedam kolu ne zadovoljavaju ambicije prošlosezonskog premijerligaša

V.M.

01. 10. 2024. u 09:52

U osmom kolu engleskog Čempionšipa, Luton će na "Kenilvurt roudu" dočekati Oksford (20.45).

Foto: Profimedia

Domaćin je prošle sezone ispao iz Premijer lige i cilj mu je da se ekspresno vrati u nju, međutim, dosta je slabo započeo prvenstvo i ne izgleda dobro na terenu.

Luton je na uvodnih sedam mečeva upisao samo dve pobede, gol-razlika mu je negativna (minus pet) i nalazi se nadomak zone ispadanja na 19. mestu, tako da je jasno da su izabranici Roba Edvardsa u velikom problemu.

Posebno slabu partiju "šeširdžije" su pružile u poslednjem kolu protiv Plimuta, rivala iz donjeg doma koji ih je savladao sa 3:1 i pretekao na tabeli.

Sa druge strane, Oksford je prošle sezone bio u Ligi jedan i putem plej-ofa je obezbedio promociju u viši rang i dosta dobro izgleda na startu Čempionšipa.

Upisao je po tri pobede uz isto toliko poraza i remi u uvodnih sedam utakmica i zauzima više nego zadovoljavajuće 11. mesto i zaostaje samo tri poena za ekipama koje se nalaze na mestima koja vode u plej-of.

Poslednji meč odigrali su protiv Barnlija na svom terenu, pokazali su da mogu da se nose sa najjačima i osvojili su bod odigravši remi bez golova (0:0).

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Baptista, Brauna i Hašioke, dok će kod gostiju meč propustiti Benet, Branagan, Gudvin, Filips i Mekihran.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Pogledajte više